Meta
Realitatea Vâlceană

Ministrul Transporturilor, în vizită de lucru la Vâlcea. Autostrada Sibiu-Pitești, obiectiv major de infrastructură în România

Prefectul Tiberiu Costea și subprefectul Sebastian Fârtat au fost, duminică după-amiază, 8 martie a.c., împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru a evalua situația de la alunecarea de teren produsă săptămâna trecută pe DN 7, în localitatea Câineni.

Alături de reprezentanții Guvernului, în zonă s-a aflat și conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, șeful acesteia dând asigurări că lucrările de refacere a porțiunii de drum afectate vor începe de luni, 9 martie 2020, iar în aproximativ o lună, traficul în zonă va fi reluat la parametrii normali și în condiții de siguranță.

Ministrul Lucian Bode i-a asigurat pe prefectul și subprefectul de Vâlcea că Guvernul României este precupat de demararea cât mai repede a lucrărilor la autostrada Sibiu – Pitești și că se fac pași concreți pentru realizarea acestui obiectiv major de infrastructură din România.

„Soluția pe teremen lung nu este ceea ce facem noi astăzi, să închidem urgențe de acest gen. Soluția este autostrada Sibiu-Pitești. Acesta este soluția la care trebuie să lucrăm cu toate forțele în ceea ce privește Guvernul României. Și, știți foarte bine, deja săptămâna viitoare sperăm să putem să dăm autorizație de construire pentru Sibiu-Boița. (…) Am avut o corespondență cu cei din Comisia Europeană pe acele aspecte legate de mediu, iar săptămâna viitoare trimitem draftul de scrisoare și cred că în maxim două,trei săptămâni, după ce trimitem scrisoarea către Comisia Europeană, să primim și un răspuns favorabil, adică ceea ce așteptăm: confirmarea cererii de finanțare pentru secțiunile 1, 4 și 5 din Sibiu -Pitești”, a declarat ministrul Transporturilor.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.