Meta
Realitatea Vâlceană

Minivacanța de Rusalii, plină evenimente: Şase localităţi vâlcene, în haine de sărbătoare! Horezu, Mihăești, Gușoeni, Şirineasa, Glăvile și Sălătrucel, aniversate cum se cuvine de administraţiile locale

Targul ceramicii populare romanesti, de la Horezu, a gazduit, sub umbra stejarilor seculari din satul de vacanta “Stejari”, festivalul culorilor si compozitiilor plastice transpuse in lutul reinviat de mainile fermecate ale mesterilor olari.
Ajuns la cea de-a 47-a ediţie, deschiderea oficială a târgului a avut loc sâmbătă, 3 iunie, la care au participat, alături de primarul Nicolae Sărdarescu, prefectul Florian Marin, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, parlamentari vâlceni, dar şi primarul Ramnicului, Mircia Gutău, în program fiind şi un tur al standurilor, dar şi degustarea produselor tradiţionale de Horezu.

Duminică, 04 iunie 2017, de Rusalii, Comuna Mihăești - Județul Vâlcea a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru al nouălea an consecutiv. La evenimentul organizat de primarul Constantin Bărzăgeanu, au fost prezenţi Ludovic Orban, candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL la nivel national, deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, senatorul Romulus Bulacu, primarul Orașului Băile Govora, Mihai Mateescu, primarul localităţii Frâncești, Daniel Florin Paraschiv etc..

Gusoeni, 551 de ani de la atestarea documentara, tot de Rusalii.
La Festivalului „Căluşului vâlcean” au participat, alături de căluşarii din Şirineasa şi formaţii de căluşari din localităţile Bălceşti, Drăgoeşti, Frânceşti şi Măciuca.
Glăvile, la a şasea ediţie! La eveniment au participat si prefectul Florian Marin, dar si primarii localitatilor Fartatesti si Amarasti.

Duminică, 4 iunie 2017, a avut loc prima ediție a Zilei comunei Sălătrucel, eveniment organizat de primarul Nicolae Sima, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, subprefectul Aurora Gherghina, parlamentarii PSD Bogdan Matei şi Stefan Ovidiu Popa, dar şi primarii Horia Horăscu de la Prundeni şi Ion Buşagă de la Berislăveşti.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.