Meta
Realitatea Vâlceană

Modernizarea centrului Râmnicului, un proiect de 14,5 milioane de euro

Primarul Frâncu a semnat contractul de finanţare la Craiova

Miercuri, 26 februarie a.c., primarul Emilian Frâncu s-a deplasat la Craiova, la sediul ADR Sud-Vest Oltenia, unde a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea”, în valoare de 14,5 mil. euro.

Acest proiect este ultimul din pachetul marilor proiecte iniţiate în municipiu în baza unor finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană în valoare de 38,5 mil. euro. Primarul Emilian Frâncu pune astfel punct unui demers iniţiat încă din anul 2008 când, în calitate de parlamentar, a contribuit la desemnarea Râmnicului drept „Pol de dezvoltare urbană”, fapt care a făcut posibilă această substanţială alocare de fonduri europene.

Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea” este un proiect derulat integral în actualul mandat şi constă în remodelarea centrului oraşului, realizarea unor insule de verdeaţă, a unei fântâni arteziene, construirea unui pasaj pietonal subteran în zona intersecţiei străzii Regina Maria cu Calea lui Traian, precum şi a unei parcări subterane pe două niveluri”, a declarat primarul Emilian Frâncu.

După cum v-am mai informat la vremea respectivă, acest proiect este cel din cauza căruia primarul Frâncu a executat 5 luni de detenţie (aprilie-septembrie 2013). El a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut mită celor doi arhitecţi ai proiectului 20.000 euro. În acest moment, procesul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen fiind în data de 19 martie 2014. Primarul Emilian Frâncu sustine că e nevinovat, însă, la final instanţa va fi cea care va hotărî. Vă vom ţine la curent!

Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.