Meta
Realitatea Vâlceană

Moment solemn în Centrul Râmnicului: 72 de soldaţi au depus jurământul militar

Centrul Râmnicului, animat de o ceremonie de depunere a jurământului militar
Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, Scuarul Mircea cel Bătrân a găzduit o ceremonie de depunere a jurământului militar de către 72 de soldaţi ce se pregătesc în arma Geniu la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea.
Într-o atmosferă emoţionantă şi sub privirile a sute de spectatori – rude ale principalilor protagonişti, venite din întreaga ţară, dar şi râmniceni curioşi să asiste la un astfel de eveniment – s-au desfăşurat un ceremonial religios, depunerea jurământului de către soldaţi şi discursuri ale oficialităţilor prezente.
În cuvântul său, primarul Mircia Gutău a subliniat că, pe durata executării acestui stagiu de pregătire, îi consideră pe tinerii soldaţi drept râmniceni prin adopţie, le-a urat acestora mult succes în activitatea lor viitoare şi i-a invitat să revină în oraşul nostru şi cu alte ocazii. Manifestarea s-a încheiat cu o defilare pe Calea lui Traian a militarilor de la Centrul ”Panait Donici”, foarte apreciată de toţi cei prezenţi. Ceremonia – care a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale – a fost organizată în parteneriat şi cu sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, a Teatrului Municipal ”Ariel” şi a altor instituţii publice.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.