Meta
Realitatea Vâlceană

Obiectivele PER Vâlcea la alegerile locale: Șapte primari și șase consilieri județeni!

Marți, 21 ianuarie 2020, la ora 12.00, conducerea Partidului Ecologist Vâlcea a organizat prima conferință de presă din acest an electoral în care președintele PER Vâlcea, Eusebiu Vețeleanu, a prezentat noii membri (cunoscuți pe scena politică): Irina Argeșanu Popescu, fost președinte OFL Râmnicu Vâlcea, Elena Caplea, fost președinte ALDE Drăgășani, Gheorghe Șerban, primar cu trei mandate în comuna Golești, fostul primar de la Vlădești, Sorin Ghiță, fiecare aducând cu ei și alți membri importanți.

Bogdan Popescu, simpatizant sau întărește rândurile PER Vâlcea?!


“Am înțeles să asimilez politica unei oportunități de implicare în problemele societății, influențând în consecință în mod pozitiv viața oamenilor. De asemenea, cred cu tărie că implicarea femeilor în viața urbei noastre poate aduce un plus de valoare activității politico-administrative. Femeile au dat dovadă în societate de putere de muncă, devotament și seriozitate. De-a lungul timpului, alături de alte femei responsabile, am inițiat și dus la bun sfârșit acțiuni cu impact direct asupra situațiilor dificile cu care s-au confruntat unii dintre semenii noștri. Îmi doresc foarte mult să formez o echipă de femei ambițioase și puternice, care să lase amprenta activității lor nu doar în politică, ci și în administrație.Deoarece domnul Primar Mircia Gutău m-a convins că înțelege demersurile mele și m-a asigurat că voi avea tot sprijinul pentru a-mi continua activitatea, am hotărât să merg mai departe alături de dumnealui, cu un nou proiect, mult mai amplu și mult mai susținut. Împreună am identificat calea pe care o vom urma ca o echipă determinată puternic de responsabilitățile pe care le asumăm. Nu am vreo îndoială că ceea ce vom face împreună se va vedea și va putea fi măsurat de cetățeni. Am convingerea că vom forma cea mai puternică echipă și că domnul Mircia Gutău se va alătura inițiativelor și eforturilor noastre ori de câte ori va fi nevoie. Împreună vom redefini liniile de reușită și vom ridica standardele responsabilităților în politică. Alături de domnul Gutău vom face față oricărei provocări și vom câștiga fără doar și poate orice competiție, indiferent că este vorba de a ne demonstra capacitățile în rezolvarea problemelor societății, ori vreo competiție electorală. Le mulțumesc pentru încredere tuturor celor care mi s-au alăturat în acest nou proiect”, a declarat Irina Argeșanu Popescu, soția lui Bogdan Popescu, fost președinte PNL Râmnicu Vâlcea.

Sorin Ghiță și Gheorghe Șerban, candidații PER la alegerile din 2020

Cunoscut de ani buni pe scena politică, de pe vremea PD-ului, Gheorghe Șerban a fost consilier local două mandate și ulterior a câștigat trei mandate de primar în comuna Golești. În 2016 a decis să nu mai candideze însă acum, alături de echipa ecologistă și cu sprijinul cetățenilor din Golești, dorește să redevină la conducerea primăriei. “Am deja 800 de semnături de la cetățeni care-mi suțin candidatura și care m-au rugat să mă întorc la primărie”, a declarat Gheorghe Șerban.
Sorin Ghiță, fost membru PSD, a fost ales în 2016 primar cu 72% în comuna Vlădești. Ulterior, din cauza unei decizi controversate a ANI a fost obligat să renunțe la mandat deoarece făcuse parte din consiliul de administrație al școlii din localitate. Acum legea s-a modificat și primarul este obligat să facă parte din consiliul de administrație. Sorin Ghiță a afirmat că are și sprijinul lui Cătălin Mamotă, alt fost primar al comunei Vlădești.

Tot referitor la alegerile locale, din surse sigure știm că PER are candidați puternici în localitățile Măciuca, Horezu, Păușești Otăsău, Popești, Dăești, Mihăești, Bujoreni și chiar și Drăgășani! Și bineînțeles la Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău va candida pentru încă un mandat de primar.

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău: PER va fi printre primele trei forțe politice din județ! Avem o echipă puternică și ne-am propus să obținem minim 7 primari și 6 consilieri județeni!
“Consider că alegerile în două tururi sunt corecte din punct de vedere democratic, acestea asigurând legitimitate primarului ales cu 50% din voturi plus 1. Una este să ajungi primar cu 18 sau 20% şi alta este să fi ales primar cu jumătate plus 1 din numărul de alegători prezenţi la vot”, a declarat primarul Mircia Gutău.
Conducerea PER Vâlcea nu va face alianţe înainte de alegeri însă ulterior, în funcție de cine va ieși la putere, ecologiştii vor face alianţă cu orice partid, atât la Consiliul Local cât şi Consiliul Judeţean.
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.