Meta
Realitatea Vâlceană

Obligațiile beneficiarilor APIA care au fost Radiați din Registrul Comerțului

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință beneficiarilor sprijinului financiar aferent Campaniei 2018, constituiți ca persoanã fizicã autorizatã (P.F.A.) și ca întreprindere individualã (Î.I.), că au obligativitatea ca pentru autorizarea la plată, să se conformeze prevederilor Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, intrată în vigoare la data de 17.01.2017.
Potrivit acesteia, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale au avut obligația îndeplinirii condiției privind numãrul maxim de clase de activitãþi prevãzute de codul CAEN, respectiv maximum 5 clase pentru P.F.A. și maximum 10 clase pentru Î.I., nerespectarea acestor prevederi constând în radierea din Registrul Comerțului începând cu 18 martie 2019.
“Adresăm rugămintea beneficiarilor APIA, constituiți ca P.F.A. și Î.I., care se regãsesc în situația descrisã mai sus, ca în termen de 15 zile de la data radierii la Oficiului Naþional al Registrului Comerþului (ONRC), să depună la Centrele Județene/locale APIA o declarație privind radierea PFA prin care s-a solicitat sprijin la APIA și documentele aferente (certificat de radiere), precum și, după caz, forma de organizare actuală (PF, II, IF, PFA), contul actual, documentele aferente noii forme de organizare (eliberate de Oficiul Național al Registrului Comerțului)”, a transmis conducerea APIA Vâlcea.
Precizăm că, la nivelul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Vâlcea, se regăsesc în situaţia prevăzută de Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, un număr de 37 de PFA (persoane fizice autorizate) şi 5 II (întreprinderi individuale) radiate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Lista celor aflați în situația de mai sus poate fi vizualizatã accesând site-ul ONRC: https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.