Meta
Realitatea Vâlceană

Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică , la Călimăneşti

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea au anunţat că în perioada 18-22 aprilie 2017, la Liceul Tehnologic de Turism din oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, se desfăşoară Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică la care participă 30 judeţe, 141 elevi, 33 profesori însoţitori şi Comisia Naţională, formată din 25 membri.
Festivitatea de deschidere a vut loc pe 18 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, la Sala de festivităţi a Hotelului Cozia, din staţiunea Călimăneşti-Căciulata.
Sunt onorată că Vâlcea a fost şi este gazda a numeroase olimpiade naţionale, semn că judeţul nostru este promotor al performanţei. Aceşti tineri de excepţie, dornici de a învinge şi de a reprezenta cu mândrie judeţul ce i-a onorat cu această grea misiune, sunt actorii principali ai acestei competiţii care reprezintă un moment de bucurie al iubitorilor de ştiinţe exacte, permiţând propagarea cunoaşterii, modelând conştiinţe, însufleţind iubirea pentru frumos. În aceste zile, de reală competiţie, elevii vor experimenta noi universuri ale cunoaşterii care depăşesc spaţiul curriculei obligatorii, vor proiecta noi sensuri şi, poate, vor avea revelaţia bogăţiei interiorităţii umane care conlucrează cu ştiinţa. Doresc participanţilor mult succes!”, a declarat prof. Andra Bică, inspector şcolar general, participanţilor la olimpiadă.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.