Meta
Realitatea Vâlceană

Pași importanți pentru realizarea unei Centrale de cogenerare pe gaz natural, la CET Govora

În ședința din iulie 2022, CJ Vâlcea, a fost aprobat Master-Planul privind reabilitarea sistemului de încălzire centralizată din Municipiul Râmnicu Vâlcea – strategia locală de alimentare cu energie termică.
De asemenea, a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentrumodernizarea, retehnologizarea și extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, investiție complementară proiectului actual și necesară pentru îndeplinirea condițiilor impuse de directivele europene din sectorul de mediu.

Noul obiectiv de investiții vizează realizarea unei soluții alternative, cu ajutorul căreia să poată fi furnizată apă caldă pe perioada verii, printr-un sistem de CAF-uri (cazan apă fierbinte). Vorbim despre un proiect multianual, care poate ajunge la o valoarede cca. 568 de milioane lei, proiect ce se va implementa pe parcursul a trei ani, pentru care o soluție de finanțare ar fi Programul de Termoficare aprobat de Guvern.

După cum bine știți, CJ Vâlcea are în plină execuție, în parteneriatcu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, un proiect de reabilitare arețelei primare și secundare de distribuție a agentului termic cătrerâmniceni, pentru care a obținut o finanțare europeană, în valoare de peste17 milioane euro.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.