Meta
Realitatea Vâlceană

Păi, de la Prefectură-n deal, măi Lino-Leano

… cu Pistol și cu Jurcan, măi Lino-Leano, cu Anuța Handolescu, Lino-Leano, și cu Adrănel Cotescu, Lino-Leano, protestară mic cu mare, Lino-Leano, că prefectu-i „de culoare”, fă, Lino-Leano!

Faptul vă este cunoscut. Vineri, 21 noiembrie a.c., 40 de primari liberali și democrat-liberali, de supt poala președintelui PNL din cele patru zări ale Vâlcii, Cristian Buican, au ieșit cu gălăgie în fața Prefecturii Vâlcea, reclamând coloratura politică a prefectului Cornoiu. Cu totul întâmplător ieșiseră și mitingiștii Oltchim, să întrețină spațiul verde al scuarului distinsei instituții, luat pe crampoane de liberali. După un monument de gândire care a durat 30 de minute trecute-fix, în uralele mulțimii, și-a făcut apariția reprezentantul Guvernului care a declarat ca la „Cișmeaua Roșie” până să o arză focul: „Domnilor, nu era nevoie de nicio intervenție, pentru că acceptasem dialogul! Am discutat cu președintele Cîlea, cu Buican și am căzut de acord că trebuie deblocați banii. Consider că este singuraieșire din criză”.

La replierea prefectului pe poziții defensive, Cristian Buican a atacat la baionetă și cu foc la gura țevii: „Dumneavoastră contestați hotărârea CJ, perfect legală privitoare la repartizarea după criterii perfect legale a fondurilor destinate primăriilor, lucru decis de majoritatea din instituție. De aceea 40 de primari au ieșit la protest. Eu nu doresc ca asupra dumneavoastră să facă presiuni președintele PSD, pentru a ataca o hotărâre a CJ doar pentru că nu e pe placul Puterii. Procesul va dura și aceasta este esența mesajului. Vom susține un nou proiect de hotărâre și sper să ținem cont de cele declarate, solicitându-vă să fiți apolitic de această dată”. Cu alte cuvinte, cucoană, fii doamnă măcar o dată, respectiv acum, ținta șefului liberalilor vâlceni fiind o nouă împărțire a banilor, cele șase primării supuse ordonanței migrării, cotoleanu’ discordiei, rezistând cu demnitate în subsolul celor expuse.

La ce asităm, până la urmă? La un circ ieftin, în care rumegușul arenei este însângerat de publicul invitat să participe la un spectacol interactiv, în rolul victimei. Dușmanii de ieri s-au aliat în fața dușmanilor de azi și au reclamat în Scuarul Prefecturii că reprezentantul Guvernului este de culoare, politică, of course!

Petrinel ȘTEFĂNESCU

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.