Meta
Realitatea Vâlceană

Parlamentarii vâlceni, repetenţi la examenul autostrăzii

Toţi politicienii vâlceni au eşuat în rezolvarea problemei autostrăzii Piteşti – Sibiu. Cei care s-au bătut cu pumnii în piept că autostrada va trece în apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea nu mai spun acum nimic. De la Bucureşti s-a decis deja că această importantă arteră, care ar fi putut să scoată Râmnicul din izolarea economică la care a fost supus în ultimii ani, va trece foarte departe, undeva prin Ţara Loviştei. Autostrada va fi atât de departe, încât aproape că nici nu va mai conta pentru cetăţenii din Râmnicu Vâlcea. Și-așa durează…

Parlamentarii vâlceni, indiferent de coloratura politică, ar fi trebuit să se bată până la capăt pentru interesele cetăţenilor care i-au trimis pe lefuri de boieri la Bucureşti, timp de patru ani. Aceşti oameni au promis multe în campaniile electorale şi au făcut puţine spre deloc. Misiunea lor principală în Senat şi Camera Deputaţilor, pe lângă cea de legiferare, a fost să sprijine interesele Vâlcii. Nu exista lucru mai important pentru vâlceni decât ca viitoarea autostradă să treacă prin Râmnicu Vâlcea sau, dacă acest lucru nu era posibil, să ocolească vreo câţiva kilometri municipiul.

În mod normal, parlamentarii vâlceni ar fi trebuit să se lege cu lanţuri de porţile Ministerului Transporturilor, ar fi trebuit să protesteze cât era nevoie în faţa Guvernului și să nu plece de acolo până când nu ar fi primit promisiunea fermă că Râmnicu Vâlcea nu va fi considerat prea puţin important pentru a fi pe traseul autostrăzii Piteşti – Sibiu.

În afară de declaraţii politice, parlamentarii vâlceni nu au făcut mare lucru, c-o mică excepție, aici fiind vorba de deputatul Cristian Buican, însă restul s-au limitat la a se asigura că dau bine în faţa electoratului, considerând că au făcut tot ce ţinea de ei. Cu siguranţă nu au făcut, asta s-a văzut cu ochiul liber. Pentru lipsa de implicare în rezolvarea problemelor judeţului, pentru lipsa de respect faţă de cetăţeni, majoritatea nu merită nimic. Ar trebui să primească un şut în fund şi să fie trimişi acasă. Din bun simţ ar trebui să se pensioneze anticipat din viaţa politică, să-i lase pe alţii mai competenţi şi mai implicaţi. Și din cauza lor, Vâlcea este condamnată pentru mulţi ani de acum încolo la izolare.

O cale de ieşire din grava situaţie economică în care ne aflăm tot din cauza politicienilor incompetenţi era această autostradă, care ne putea conecta cu lumea civilizată. Din păcate, nu ne rămâne decât să ne uităm pe mai departe cu jind la judeţele dezvoltate, care parcă au avut parte de oameni politici mai serioşi, care se gândesc şi la altceva decât la propria îmbogăţire.
Aşa ne trebuie pentru că am ales de fiecare dată oameni care nu dau doi arginţi pe interesele cetăţenilor!
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.