Meta
Realitatea Vâlceană

Patru luni de la vizita ministrului Transporturilor şi nicio schimbare – DN7 şi DN7D sunt la fel!

În luna martie a acestui an, vizita ministrului Transporturilor a fost prezentată cu mult entuziasm în presa vâlceană, numai că, la aproape 4 luni de atunci, nu se văd deloc efectele. De aceea, deputatul Dumitru Lovin l-a luat la întrebări pe Lucian Nicolae Bode.
„Vâlcenii sperau că, imediat după acea vizită, se rezolvă câteva problemele extrem de grave ce ţin de DN7 şi care trenează de foarte multă vreme. Aşa cum semnalam şi înaintea vizitei dumneavoastră, mai multe secţiuni din DN7, în zona Cîineni şi nu numai, reprezintă un pericol pentru şoferi şi pasageri, în special din cauza materialelor foarte proaste şi neconforme folosite la ultima „reabilitare” a drumului. DN 7 şi-a pierdut aderenţa şi a devenit cauza foarte multor accidente rutiere, unele chiar grave. Speram cu toţii că vizita dumneavoastră va fi urmată imediat de o serie de măsuri, dar nu a fost aşa, cel puţin noi, în judeţ, nu le-am văzut”, a semnalat parlamentarul.
Într-o altă intervenţie, tot la Ministerul Transporturilor, deputatul Dumitru Lovin a abordat din nou şi problema DN 7D. „De ani buni, există la Ministerul Transporturilor o documentaţie privind declasarea DN 7D. Cu toate că şi Consiliul Judeţean Vâlcea este de acord cu această măsură, ea se lasă în continuare aşteptată. Cât timp s-a aflat PSD la guvernare, colegii dumneavoastră liberali s-au plâns că social-democraţii s-ar opune. Acum, însă, ei nu mai sunt la guvernare şi, cu toate acestea, situaţia este neschimbată. Aşadar, domnule ministru, vă rog să îmi comunicaţi ce blochează declasarea DN 7D în drum judeţean şi transferarea acestuia la CJ Vâlcea, în aşa fel încât să fie reabilitat printr-un proiect cu finanţare europeană sau, dacă doriţi să-l păstraţi în continuare, de ce nu îl includeţi într-un program de modernizare?”, a detaliat parlamentarul vâlcean.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.