Meta
Realitatea Vâlceană

Pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, ISU Vâlcea marchează și 15 ani de la înfiinţarea SMURD în județ

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al Judeţului Vâlcea va sărbători miercuri 13 septembrie 2023, alături de toți colegii din țară, 175 de ani de când compania de pompieri din București, comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-a ridicat cu un curaj exemplar împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848, în Dealul Spirii.

Totodată, va fi marcată şi sărbătorirea a 15 ani (26 septembrie 2008) de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare în judeţul Vâlcea (SMURD).

Porțile vor fi deschise pentru toți vizitatorii, indiferent de modul de organizare (grupuri sau individual), în intervalul 10:00-14:00, în următoarele locații: Râmnicu Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Grădiştea, Măciuca, Bunești și Horezu, prilej cu care vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul se va face pe baza unui act de identitate.

La ora 13:00, în incinta Inspectoratului va avea loc o ceremonie în cadrul căreia se va prezenta semnificaţia “Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, moment urmat o slujbă de pomenire a eroilor pompieri, de mesajele autorităţilor, dar, cel mai important, recompensarea cadrelor merituoase.

După premierea câştigătorilor competiţiilor sportive și de specific al armei, ceremonia se va încheia cu o defilare.

1 Comment for “Pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, ISU Vâlcea marchează și 15 ani de la înfiinţarea SMURD în județ”

  1. Very interesting topic, thank you for posting.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.