Meta
Realitatea Vâlceană

PER a devenit o forţă politică la Vâlcea! Cu cine face alianţă la parlamentare?

În afară de Vâlcea, Partidul Ecologist Român nu există. Singurul bastion verde a fost posibil datorită lui Mircia Gutău, care s-a folosit de PER pentru a candida la funcţia de primar al Râmnicului. A făcut-o aşa cum te urci într-un autobuz ca să ajungi din punctul A în punctul B. Pe Gutău îl durea undeva dacă va candida din partea Partidului Ecologist sau a Partidului Raşilor în Cap. A făcut-o, a câştigat, sănătate şi la gară!
Între timp însă, PER a devenit o forţă în Râmnicu Vâlcea. Poate înclina balanţa înspre PSD sau PNL, după cum va considera Mircia Gutău. Cum parlamentarele bat la uşă este lesne de înţeles că numărul de mobil al primarului sună fără încetare iar propunerile indecente curg din toate părţile. Cine nu ar vrea câteva zeci de mii de voturi din Râmnicu Vâlcea?
Totuşi, sursele noastre spun că de la o vreme, lui Gutău i-a încolţit în cap ideea că poate nu ar fi rău ca PER să candideze pe liste proprii pentru Parlament. Nu ar strica un deputat, mai ales că este nevoie de măcar 70% dintre voturile de la locale. Cu o campanie minimă, obiectivul s-ar putea realiza fără probleme.
Tocmai aici este problema. Gutău, pentru orgoliul său, ar merge pe ideea unui parlamentar PER, însă contextul este mult mai complicat. El are nevoie de susţinerea viitorului partid care va da guvernarea. Aşa că aceasta este cheia.
Gutău stă deocamdată să vadă dincotro bate vântul. Dacă sunt şanse mai mari ca PSD să dea guvernarea, fiţi siguri că PER va susţine la Vâlcea lista PSD. Şi invers, dacă PNL va fi pe cai mari, în direcţia aceea vor merge şi ecologiştii. Punem pariu?
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.