Meta
Realitatea Vâlceană

Percheziții efectuate la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic

În seara zilei de 27 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au prins în flagrant pe raza comunei Vlădești pe N. Ion și R. Cătălin care se deplasau cu un autoturism, transportând o femelă mistreț.  În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, au fost identificate vânatul, două arme și 11 cartușe deținute legal.Cei doi au prezentat o autorizație individuală de vânătoare pentru mistreț, care nu era închisă.

Față de cei doi s-a dispus măsura reținerii pe baza de ordonanță pentru 24 de ore.

În dimineața zilei de 28 octombrie a.c. au fost efectuate  6 percheziții domiciliare la cei doi și la încă patru persoane bănuite de comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 5 arme de vânătoare, un pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc, deținute legal, cartușe, petarde categoria II deținute fără drept, 4 trofee și bucăți de carne, ce păreau a fi de mistreț.

Din probatoriul administrat în cauză, s-au conturat săvârșirea a 28 de infracțiuni.

Cei doi au indivizi fost prezentați cu propunere de arestare preventivă, luându-se totodată măsura indisponibilizării autovehiculului, controlat în timp acțiunii de flagrant, în vederea confiscării.

Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.