Meta
Realitatea Vâlceană

Persoane intoxicate, la un hotel din Vâlcea! Cauza: o deratizare cu substanțe chimice cu miros puternic

La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 1:55, un bărbat a sesizat prin apel 112, Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că, în incinta unui hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea s-ar fi efectuat o deratizare cu substanțe chimice al căror miros s-a propagat la etajele unde erau cazate mai multe persoane, care acuzau stări de rău.

Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, 2 persoane (doi actori ai Teatrului din Botoșani) fiind transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, dar nefiind necesară internarea acestora.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

“Din cele 21 de persoane aflate în hotel: 17 se aflau în locație si 4 nu au fost prezente în momentul manifestării situației de urgenta. Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare si respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Valcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani).
În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat in camera centralei o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante. Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 in cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului.
Deși în urma discuțiilor cu autoritățile municipale s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, dupa ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales sa ramana pe loc. Cele două persoane transportate la UPU Valcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate”, conform ISU Vâlcea, Compartimentul de Informare și Relații Publice.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.