Meta
Realitatea Vâlceană

Peste 16.000 de sportivi au participat la activitatea DJST Vâlcea pe parcursul anului 2017

Făcând o introspecţie la nivelul activităţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea, putem spune că a fost un an bogat în activitate, deoarece la nivelul instituţiei s-au desfăşurat un număr de 95 acţiuni sportive la acestea participând efectiv un număr de 16.057 de sportivi.

Au fost încheiate peste 90 de acorduri de parteneriat, atât cu autorităţile administraţiei publice locale, dar şi cu asociaţii şi organizaţii sportive de stat şi private. Au fost realizate 58 de acţiuni de selecţie atât în mediul urban cât şi rural, iar pe parcursul anului 2017 au fost înfiinţate 4 asociţii sportive şcolare, fără personalitate juridică, eliberându-se şi certificatele aferente.

Compartimentul de tineret a derulat 12 acţiuni care au necesitat perioade de timp mai îndelungate, adunând laolaltă tineri din toate colţurile ţării. La aceste acţiuni au fost implicate şi ONG-urile, care şi-au adus un aport considerabil la îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor.

În centrele de agrement administrate de către D.J.S.T. Vâlcea, pe parcursul anului ce tocmai s-a încheiat au fost cazate un număr de 2.220 de persoane, pentru acestea organizându-se tabere pentru persoanele cu dizabilităţi, tabere sociale, tabere de odihă, tabere tematice, excursii şi proiecte de tineret.

Sala Sporturilor ”Traian” a fost gazda unui număr consistent de evenimente sportive, culturale şi sociale, aici desfăşurându-se partidele oficiale, dar şi antrenamentele H.C.M. Râmnicu Vâlcea, spectacole, întrunirea diverselor comisii şi, nu în ultimul rând, întâlniri de suflet pentru persoanele cu dizabilităţi.

Un proiect care merită toată atenţia este programul naţional „Campionii Romaniei în şcoală, liceu şi universitate”, proiect care îşi doreşte să stimuleze practicarea sportului, drept pentru care sportivi de performanţă din totate domeniile merg în şcoli, pentru a prezenta beneficiile practicării sportului.

Pe finalul anului, după cum bine se ştie a avut loc Gala Sportului Vâlcean, eveniment în cadrul căruia cei mai buni sporitivi ai anului ce tocmai s-a încheiat, împreună cu antrenorii lor au fost premiaţi.

Vrem să le mulţumim si de această dată tuturor celor care s-au implicat în viaţa sportivă, socială sau de tineret şi pe parcursul anului 2017, fie că vorbim de operatori privaţi, ONG-uri sau instituţii ale statului (Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Instituţia Prefectului – Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea), dorindu-ne să avem o la fel de bună colaborare şi în anul 2018, ca şi până acum”, a declarat Bogdan Marinescu, DJST Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.