Meta
Realitatea Vâlceană

Peste 900 de joburi, oferite de angajatori, la Bursa locurilor de muncă din 7 aprilie a.c.

Vineri, 7 aprilie 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a organizat Bursa Generală a Forţei de Muncă, în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Râmnicu Vâlcea, din str. Calea lui Traian, nr. 98.

Au participat în ziua bursei 73 angajatori, care au oferit 917 locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziţie o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante, în principalele domenii de activitate vizate de angajatori, acestea au fost: industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, muncitori necalificaţi în industria confecţiilor, ingineri textile), industria chimică (ingineri, operatori chimişti),construcţii (dulgheri, zidari, electricieni, faianţari, finisori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (recepţioneri, cameriste, ospătari, ajutori ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, muncitori necalificaţi), prestări servicii (şoferi, electricieni, lăcătuşi mecanici, frizeri, agenţi vânzări, barmani, brutari, patiseri, cofetari, lucrători comerciali,vânzători, etc.).

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 29 de locuri de muncă, majoritatea pentru ingineri în diferite specializări.

“În decurs de o lună, angajatorii ne vor comunica deciziile cu privire la ocuparea locurilor de muncă urmând să oferim publicităţii rezultatele finale ale bursei în data de 8 mai 2017” spune Ion Marius Năfliu, director executiv AJOFM Vâlcea.

De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.

Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.

Sute de oameni şi-au arătat interesul pentru un loc de muncă, vizitând aproape toate standurile cu oferte. Potrivit organizatorilor, Bursele din acest an au mai mult succes decât cele de anul trecut, contând foarte mult faptul că au fost intens mediatizate şi oamenii au conştientizat, astfel că asemenea evenimente pot oferi ocazia de a se întâlni direct cu angajatorii şi de a discuta aspecte privind posibilul lor loc de muncă.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.