Meta
Realitatea Vâlceană

Ploaia şi frigul nu au fost un impediment! Vâlcenii au sărbătorit aşa cum de cuvine 1 Decembrie! La Mulţi Ani, tuturor românilor!!


Institutia Prefectului Vâlcea a organizat vineri, 1 decembrie 2017, cu incepere de la ora 09.30, o ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României, la Monumentul Independenței, eveniment la care au participat ÎPS Varsanufie şi un sobor de preoţi, prefectul Florian Marin, subprefectul Aurora Gherghina, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul Mircia Gutău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Valer Tudor, viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, deputaţii Daniela Oteşanu, Eugen Neaţă, Vasile Cocoş şi Ştefan Ovidiu Popa, senatorul Bogdan Matei, directori de instituţii deconcentrate, consilieri locali şi judeţeni, cadre militare, dar şi foarte mulţi vâlceni care, deşi vremea nu a fost tocmai favorabilă, au ţinut să fie prezenţi la această manifestare.

Mesajul prefectului Florian Marin, de 1 Decembrie

Ziua Națională a României reprezintă un moment de referință, plin de încărcătură emoţională, spirituală şi patriotică, de bucurie și de respect, o zi in care avem o datorie de onoare sa amintim si de eroii neamului, care prin jertfa și patriotismul lor au reușit înfăptuirea României de astăzi.
Retrăim in mod simbolic astazi si bucuria celor peste 100.000 de români care, ajunși la Alba Iulia în urmă cu 99 de ani, și-au exprima dorița de unitate, identitate și perenitate națională, prin înfăptuirea actului Marii Uniri, împlinindu-se astfel un vis secular al natiunii.
Cred că Ziua Națională trebuie să ne găsească într-un moment în care lăsăm deoparte tot ceea ce separă și să ne spunem întâi nouă, apoi celorlalți, că trebuie ca impreuna,in unitate ,să muncim mai mult, să construim și să ne iubim patria, cu un necesar spirit de patriotism.
Cu totii ne dorim o Romaniei puternica si unita ,cu atat mai mult cu cat avem o identitate cultural-istorica ce poate imbogati spatiul european in care ne aflam. Cu mandria de a fi roman va adresez la ceas aniversar cele mai călduroase urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și înțelepciune! La multi ani valceni! La mulți ani, români ! La mulți ani, România
!”, a declarat, la ceremonie, prefectul Florian Marin.

După discursurile preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi ale primarului Mircia Gutău a urmat depunerea de coroane de flori şi, bineînţeles, defilarea Gărzii de Onoare.
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! LA MULŢI ANI, DRAGI VÂLCENI!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.