Meta
Realitatea Vâlceană

PNL Vâlcea a omagiat 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 10.00, liberalii vâlceni s-au strâns la Călimăneşti pentru a participa la simpozionul cu tema ”100 de ani de la unirea Basarabiei cu România”. Evenimentul a fost organizat de filiala Vâlcea a PNL şi reprezintă un omagiu adus înaintaşilor români care au realizat, la 27 martie 1918, primul pas al reîntregirii neamului românesc, prin unirea Basarabiei cu România.

Simpozionul a fost moderat de profesorul Mihai Moldoveanu şi i-a avut ca invitaţi de marcă pe istoricul Marius Oprea şi pe profesorul Cătălin Sîiulescu, directorul Palatului Copiilor din Râmnicu-Vâlcea şi membru de frunte al mişcării naţionale Pro Basarabia şi Bucovina. Evenimentul a fost unul reuşit şi s-a bucurat de prezenţa a numeroşi liberali vâlceni, primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi locali.

În deschiderea simpozionului, deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, le-a mulţumit celor prezenţi pentru interesul manifestat şi a prezentat public faptul că filiala Vâlcea a PNL va organiza, în anul Centenar, o serie de manifestări de comemorare a principalelor evenimente şi oameni care au contribuit acum 100 de ani la reîntregirea României. Aceste manifestări vor încerca să aducă în prim plan faptele istorice din anul de graţie 1918, astfel încât numeroşi cetăţeni să conştientizeze curajul şi patriotismul înaintaşilor noştri, în vederea îndeplinirii Marii Uniri.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.