Meta
Realitatea Vâlceană

POLIȚIȘTII VÂLCENI desfășoară ACTIVITĂȚI PREVENTIVE împreună cu ELEVII

Poliţiştii rutieri şi cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ Vâlcea au desfășurat, joi, 12 mai 2022, o activitate pentru prevenirea riscului de implicare în evenimente nedorite a copiilor, organizată după terminarea orelor de curs.

În centrul atenției au fost elevii clasei a V-a de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Râmnicu Vâlcea, care au venit în zona Shopping City Mall, însoțiți de părinți și profesori.

Elevii s-au prezentat la activitate pregătiți pentru o demonstrație practică și o oră de legislație rutieră din partea polițiștilor, despre cum ar trebui să ne deplasăm în siguranță pe stradă, elevii având asupra lor biciclete, trotinete sau role.

Scopul întâlnirii din data de 12 mai a.c., din parcarea Shopping City Râmnicu Vâlcea cu copiii și părinții, a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.

Cei mici au aflat de la poliţişti semnificaţia semnelor de circulaţie, regulile ce trebuie respectate pe drumul către şcoală, locul de joacă sau către casă, inclusiv reglementările legale referitoare la utilizarea bicicletei, trotinetei, rolelelor sau a skateboard-ului pe drumurile publice.

Acțiunile de prevenire vor continua pe tot parcursul derulării cursurilor, dar și în perioada vacanței de vară, beneficiarii acestora fiind elevii din unităţile de învăţământ, din judeţul Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.