Meta
Realitatea Vâlceană

Politica vâlceană are nevoie de oameni cu adevărat valoroşi. Avocatul Voicu ar fi un excelent consilier local sau judeţean

Mare păcat că în Râmnicu Vâlcea nu sunt apreciaţi oamenii valoroşi, care au ceva în cap, care au carte şi îşi pot pune în slujba comunităţii cunoştinţele dobândite în ani de studii şi experienţă profesională. Ei sunt îndepărtaţi tocmai pentru că sunt competenţi şi pot încurca afacerile politicienilor dubioşi.
Unul dintre acei oameni valoroşi care, din păcate, a fost scos în decor anul trecut, este avocatul Iulian Voicu, fost consilier local. Acesta a fost unanim apreciat drept unul dintre cei mai buni aleşi ai Râmnicului care, când deschidea gura, chiar ştia ce vorbeşte. La un moment dat, chiar a fost foarte aproape să ajungă viceprimar, însă interesele politice l-au ţinut departe de Executiv. Poate că dacă Voicu ar fi fost în conducerea primăriei proiectele cu finanţare europeană nu s-ar fi aflat în situaţia de astăzi. Cei care s-au grăbit să-l arate cu degetul pe Voicu nu cunosc realitatea care a condus la pierderea de către el a funcţiei de consilier municipal. Putem să spunem doar că lucrurile au stat altfel decât au fost prezentate oficial.
La ce lipsă de valori este în politica vâlceană, un lider adevărat i-ar propune lui Iulian Voicu să candideze pentru Consiliul Local sau Consiliul Judeţean pe un loc eligibil. Nu ar fi de ici, de colo să poţi beneficia, ca partid, de experienţa profesională a unuia dintre cei mai apreciaţi avocaţi din municipiu. Ştim însă că politicienii sunt prea preocupaţi să se bată între ei pe funcţii pentru a fi atenţi la profesionişti, la cei care chiar pot avea un cuvânt de spus în administrarea treburilor cetăţii. Sau ne înşelăm noi?
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.