Meta
Realitatea Vâlceană

Președintele Iohannis a revocat-o pe Kovesi: „Într-un stat de drept, deciziile CCR trebuie respectate. Lupta împotriva corupţiei trebuie sa continue“!

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, 9 iulie 2018, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, potrivit adevarul.ro.
Klaus Iohannis consideră că România nu poate face paşi înapoi în statutul de ţară în care domneşte legea şi în care lupta împotriva corupţiei nu poate să fie blocată. Trebuie să continue.

Iohannis subliniază că România trebuie să rămână un stat de drept, care se manifestă prin decizia fiecărui cetăţean de a respecta Constituţia. Hotăririle CFR trebuie respectate şi aplicate nu numai de preşedinte, ci şi de majoritatea politică.

Preşedintele a aformat că respectă Consituţia şi legile ţării şi a acţionat în acest sens. În executarea deciziei CCR preşedintele Iohannis a semnat azi decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef DNA. El subliniază că lupta împotriva corupţiei nu trebuie abandonată“, a declarat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.
Mingea este acum în terenul PSD: Tudorel Toader va propune un nou șef DNA pe care Klaus Iohannis poate sau nu să îl numească! Pe surse apar primele informații privind înlocuitorul Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA: Marius Iocob, adjunct al DNA sau procurorul Marius Bulancea sau … Vă vom ține la curent.

Kovesi: “ÎNCEPÂND DE AZI, NU VOI MAI LUCRA ÎN DNA! VOI RĂMÂNE PROCUROR.“ De asemenea a ținut să sublinieze că decretul ”lasă un mare semn de întrebare”.

”Mandatul meu încetează începând de astăzi. Am fost procuror-șef al DNA timp de 5 ani, tot ce am realizat sau nu am realizat în această perioadă, am semnat într-un raport pe care o să vi-l prezint. Decretul de revocare emis de președinte lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare discreționară a procurorilor-șef față de ministrul Justiției? Voi rămâne procuror. Episodul de astăzi nu este o înfrângere”, a fost prima declarație, după demiterea de la șefia DNA, a Laurei Codruța Kovesi.

Anca Jurma, interimar, șase luni, la șefia DNA
Joi, 12 iulie 2018, a avut loc instalarea in functie a sefului interimar al DNA, Anca Jurma.
Anca Jurma a avut doua mandate de procuror sef al Serviciului relatii internationale, iar ulterior a lucrat si in Parchetul general.
Laura Codruta Kovesi nu a fost prezenta la declaratiile date in fata jurnalistilor de procurorul general si de succesoarea ei.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.