Meta
Realitatea Vâlceană

Prefectul insistă pentru colaborare și comunicare între instituții: PUNCTE ADMINSTRATIVE importante, DEZBĂTUTE în ședință

Instituția Prefectului – județul Vâlcea a organizat, joi, 10 noiembrie 2022, o întâlnire de lucru în Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea.

La ședință au participat: prefectul Mihai Oprea, subprefecții Florentina Călin și Victor Stănculescu, reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea, UAT-urilor, Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, Administrației Bazinale de Apă Olt și ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor

Discuțiile s-au axat pe:

• Modificările și noutăţile legislative apărute în domeniul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare (Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006 și H.G. nr. 714/2022 cu referire la sistemele individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate urbane).

• Prezentarea proiectului naţional “Îmbunătăţirea capacităţii autorităţii publice centrale în domeniul managementul apelor, în ceea ce privește planificarea, implementarea și raportarea cerinţelor europene din domeniul apelor” derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administraţia Naţională “Apele Române” (cod SIPOCA).

• Aspecte rezultate din controlul legalităţii actelor administrative emise si adoptate de către autorităţile administraţiei publice locale. Aceste controale sunt efectuate de către reprezentanții Instituției Prefectului județului Vâlcea.

• Importanța vaccinării antirabice a carnasierelor domestice și sălbatice.

În cadrul întâlnirii de lucru, prefectul Mihai Oprea, a insistat pe colaborarea și comunicarea dintre instituții, în sprijinul vâlcenilor: “Asigur toți primarii vâlceni de tot suportul meu, în calitate de reprezentant al Guvernului în județul Vâlcea. Ușa mea este deschisă pentru toți în egală măsură! Pentru ca lucrurile să decurgă cât mai bine pentru cetățeni, trebuie să existe o colaborare interinstituțională bazată pe deschidere și comunicare”, a declarat prefectul județului Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.