Meta
Realitatea Vâlceană

Prima vizită la Vâlcea: Buda mai vrea un mandat, Rareș Bogdan, primul candidat pe lista PNL la alegerile Europarlamentare

Prima vizită a candidaților PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan și Daniel Buda, a avut loc vineri, 15 martie 2019, în județul Vâlcea.

Vineri, ora 11.00, la sediul PNL Vâlcea s-a desfășurat conferința de presă la care a participat președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, senatorul Romulus Bulacu, Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL la nivel național și evident, cei doi candidați PNL la europarlamentare, deschizătorul listei Rareș Bogan și Daniel Buda, care candidează pentru încă un mandat.

Daniel BudaRareș Bogdan: “Sper să am succesul, pe care l-am avut în presă, și în politică!”
„După 15 de ani de presă locală şi naţională, zilele trecute au fost poate cele mai grele din viaţa mea, pentru că a trebuit să iau o decizie extrem de grea, pentru că mie presa mi-a dat tot, bunul Dumnezeu mi-a dat ca în presă să am absolut tot: cariera, cunoaştere şi încrederea oamenilor. Voi intra într-o zonă extrem de grea şi complet nouă pentru mine, prin prisma disciplinei de partid pentru care voi face eforturi să o respect întru totul. Am fost un om extrem de liber, sper să pot rămâne în continuare cât se poate de liber, dar mă voi adapta şi sper să am succesul pe care l-am avut în presă, şi în politică. Nu am venit la PNL să iau nimic, vreau să dau, să intru într-o echipă. Nu vreau nicio funcţie în PNL, m-am înscris ca simplu membru la Sectorul 1 Bucureşti, așa cum puteam să mă înscriu la Cluj sau la Râmnicu-Vâlcea. Nu am venit nici pentru salariul de europarlamentar, ca jurnalist veniturile meu au depășit această sumă. Nu am de gând să fac altceva decât ce am făcut până acum: să mă bat pentru adevăr, libertatea presei, libertatea indivizilor, libertatea cuvântului, să aflu adevărul despre 10 august, mi-a rămas o cărămidă pe suflet, sunt prea multe lucruri neclare acolo”, a declarat Rareş Bogdan.
De asemenea, candidatul la alegerile europarlamentare a vorbit despre emisiunile pe tema Oltchim pe care le-a făcut când era jurnalist, despre viziunea sa legată de politică, declarându-se un susținător al președintelui României, Klaus Iohannis, dar și despre intenția scoaterii coaliției PSD-ALDE-UDMR de la guvernare.
Rareș Bogdan s-a declarat dezamăgit de decizia pe care CNA-ul a luat-o în privinţa sa, imediat după înscrierea în PNL, nepermiţându-i să-şi mai poată lua la revedere de la publicul său: „M-am înscris alalteieri în PNL, iar cei de la CNA au dat o decizie specială ca să nu mai intru pe sticlă, deloc, până în campanie. Îi dezamăgesc, duminică voi fi din nou pe sticlă, din cealaltă calitate, aceea de invitat. Mă voi duce peste tot unde voi fi invitat”, a explicat Rareș Bogdan.
Alianța PNL, PMP şi USR PLUS, singura şansă a ţării?!
Rareş Bogdan a mai declarat că nu va aduce nici un atac împotriva colegilor din Opoziţie care luptă împotriva PSD, excluzând un parteneriat cu PRO România, însă fiind convins că doar o nouă alianţă politică formată din PNL, PMP şi USR PLUS reprezintă singura şansă a ţării, o alianţă în care liberalii vor intra „cu cel puţin 10 procente peste următorul clasat la europarlamentare”, un procent care se va ridica la peste 25%, cu un scor electoral foarte bun.
Prezența lui Rareș Bogdan și a lui Daniel Buda în județul Vâlcea face parte din acțiunea de strângere de semnături pentru susținerea candidaților PNL pentru alegerile din 26 mai 2019, atunci când românii vor vota cei 33 de europarlamentari ce vor reprezenta România în forul european pentru următorii 5 ani.
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.