Meta
Realitatea Vâlceană

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și partenerii săi din societatea civilă încep ultima etapă a proiectului “Parteneriat pentru politica de coeziune”, cu sprijinul experților OCDE

În perioada martie-mai 2024 este organizat primul juriu al cetățenilor din Râmnicu Vâlcea. Scrisorile au fost trimise la 2000 de adrese, selectate în mod aleatoriu, iar locuitorii care au primit una din cele 2000 de scrisori mai pot trimite Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea acordul de participare la loteria civică, până cel târziu în data pe 15 martie 2024, ora 12:00, inclusiv la adresa de e-mail: loterie.civica@primariavl.ro sau prin depunere în format fizic la Centrul de Informare a Cetățenilor din clădirea SOCOM.

Cei 20 de membri ai juriului selectați aleatoriu în urma loteriei civice vor învăța de la experți, vor discuta, vor delibera și vor formula Consiliului Local Râmnicu Vâlcea propuneri referitoare la mobilitatea urbană.

Întregul proces deliberativ urmează a se desfășura pe parcursul mai multor etape, după cum urmează:

• Etapa I – va avea loc în perioada 23-30 martie 2024 și presupune definirea valorilor care îi vor ghida pe membrii juriului pe parcursul deliberărilor și ascultarea unei game largi de experți și pareri interesate.
• În etapa a II-a, organizată în perioada 06-13 aprilie 2024, membrii juriului, cu ajutorul unor facilitatori calificați, cântăresc dovezile, dezbat și încearcă să găsească un teren comun.
• În faza a III-a, care va avea loc în data de 27 aprilie 2024, membrii juriului vor elabora recomandări pentru rezolvarea temei dezbaterilor.
• În cea de-a IV-a și ultimă etapă, care urmează a avea loc în data de 8 mai 2024, autoritatea publică va lua în considerare recomandările juriului și va răspunde la fiecare dintre ele, cu o justificare.

Acest efort implică cetățenii în politicile UE și promovează transparența și responsabilitatea autorităților publice. Juriul va fi inclus în baza de date a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pentru procese deliberative reprezentative.

1 Comment for “Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și partenerii săi din societatea civilă încep ultima etapă a proiectului “Parteneriat pentru politica de coeziune”, cu sprijinul experților OCDE”

  1. Hi there to every , since I am actually eager of reading this web site’s post to be updated on a regular basis.
    It includes pleasant stuff.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.