Meta
Realitatea Vâlceană

Prin proiectele derulate la standarde europene, Primarul Robert Shell a dat o altă faţă Brezoiului

După patru ani grei de opoziţie primarul oraşului Brezoi, Robert Schell, poate trece în revisă o serie importantă de realizări, făcute cu mari greutăţi, din cauza coloraturii politice care-l separa pe edil de guvern. Acum, liberalul Schell cere brezoienilor să-l gireze încă patru ani, pentru realizarea unor alte proiecte, de data aceasta în condiţii mult mai favorabile. ,,Este previzibil faptul că USL va câştiga alegerile naţionale şi pe cele pentru consiliul judeţean. Ar fi bine pentru Brezoi ca tot USL- ul să câştige şi aici alegerile, pentru a ne apuca, de această dată cu mult mai mulţi bani, de treabă”, declară candidatul USL la Primăria Brezoi, Robert Schell.

Proiecte importante finalizate pentru locuitorii din Brezoi

Putem începe cu faptul că Spitalul din Brezoi a fost salvat, a fost scos de pe lista de închidere şi, în acelaşi timp a fost reabilitat. A fost o investiţie de 1 milion de euro care a fost finalizată şi putem spune că în prezent avem un spital modern, dotat cu aparatură modernă, cu condiţii de trai pentru bolnavi foarte bune. În general, m-am orientat spre chestiunile importante, zic eu ale localităţii: educaţia şi sănătatea. Sănătatea este una dintre problemele pe care am atins-o. În satul Călineşti, unul dintre cele mai mari sate ale noastre am înfiinţat un cabinet medical şi am adus un medic de familie foarte bun care este permanent acolo, ceea ce reprezintă un câştig pentru noi. Referitor, la infrastructură putem vorbi de aproximativ 5 km de apă şi canal făcute pe anumite străzi din localitatea noastră, străzi care au fost şi asfaltate ulterior, reabilitate în totalitate cu trotuare, cu asfalt, iluminat public, făcute civilizat şi aşa cum ne-am dorit să arate tot oraşul. Pentru prima dată în oraşul Brezoi au apărut parcările, pentru că şi noi ne confruntam cu această problemă şi vreau să vă spun că am construit două parcări, iar acum lucrez la a treia. În total, sunt 180 locuri de parcare care au fost făcute şi în localitatea noastră. Investiţii importante au fost făcute în reabilitarea unor blocuri monumente istorice, trei dintre ele au fost finalizate, iar două vor fi finalizate până la sfârşitul acestei veri”, a precizat primarul din Brezoi Robert Schell.

Proiecte pentru administraţie, sănătate şi educaţie, în perioada 2012 – 2016.

Înfiinţarea Ghişeului Unic pentru cei care au de primit adeverinţe, hărţi, avize, autorizaţii, certificate fiscal, certificate de urbanism. Nu cetăţeanul trebuie să umble după funcţionar, ci funcţionarul trebuie să fie la dispoziţia lui (continuare şi finalizare proiect).

Oricine are dreptul să fie informat despre activitatea primăriei sale, poate trage la răspundere primarul şi consiliul local, poate rezolva o problemă mai uşor. Promovarea locală a dezbaterilor publice şi dialog cu primarul prin site-ul primăriei (www.primariabrezoi.ro).

Reducerea presiunii fiscale asupra cetăţenilor prin reducerea taxelor şi impozitelor locale fără a afecta bugetul local (prin creşterea masei impozabile şi identificarea altor surse). Bugetul nu trebuie fundamentat doar din banii cetăţenilor, ci în special din activităţile economice care trebuie dezvoltate în localitate. Menţinerea taxelor şi impozitelor la acelaşi nivel, aşa cum s-a întâmplat în mandatul 2008-2012, când taxele nu au crescut. Înfiinţarea unei sucursale de bancă comercială în oraşul Brezoi. (A.T.)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.