Meta
Realitatea Vâlceană

Procesiune solemnă, parade festive, concerte pentru toate gusturile şi spectacol de artificii. La Mulţi Ani Râmnicului şi locuitorilor săi!

Mesajul primarului municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutau
Suntem din nou împreună într-un moment important şi cu o mare semnificaţie istorică pentru comunitatea noastră. Ca în fiecare an, Ziua Imnului Naţional se dovedeşte a fi un prilej pentru a arăta tuturor ce are Râmnicul mai bun din punct de vedere uman, cultural, tradiţional. Dovedim astfel că suntem demni de trecutul nostru şi că ducem mai departe o tradiţie născătoare de istorie.
Acum 169 de ani, înaintaşii noştri au avut şansa de a fi martorii unui moment cu adevărat deosebit. Un cântec patriotic, născut într-un context revoluţionar de anvergură europeană, era pentru prima dată cântat într-un cadru oficial la marginea oraşului, pe locul actualului Parc Zăvoi. Acea melodie, intonată de sute de glasuri însufleţite de fiorul celui mai curat patriotism, îşi începea aici, fără să o ştie, lungul său drum până în zilele noastre, când – alături de stemă şi de steag – reprezintă peste tot în lume România. Acel moment, descris într-un raport care, din fericire, s-a păstrat peste timp, a devenit Ziua Imnului Naţional pe care, cu mândrie şi recunoştinţă, o sărbătorim astăzi.
Şi o facem printr-o serie de evenimente dintre cele mai diverse, în care modernul se îmbină armonios cu tradiţia multiseculară, iar cultura de cea mai aleasă speţă stă alături de distracţia cotidiană. Numai aşa trebuie sărbătorite cu adevărat Zilele Imnului Naţional: prin bucuria fiecăruia în parte şi a tuturor laolaltă.
Suntem onoraţi la această şedinţă festivă a Consiliului Local de prezenţa unuia dintre iniţiatorii Legii care stă la baza momentului de astăzi. Stau lângă noi reprezentanţii instituţiilor cu care municipiul colaborează eficient pentru dezvoltarea sa pe toate planurile. Şi îi avem alături pe prietenii noştri din oraşele cu care Râmnicul are îndelungate relaţii de colaborare. Pentru că aşa trebuie să se petreacă o sărbătoare adevărată: împreună cu cei care ne fac cinste, alături de colaboratorii cei mai apropiaţi şi înconjuraţi de prieteni. Şi pentru aceasta vă mulţumesc tuturor celor ce trăiţi alături de noi astfel de momente deosebite pentru comunitatea Râmnicului şi vă invit să luaţi parte la toate evenimentele pregătite special cu această ocazie.
La Mulţi Ani Imnului Naţional!
La Mulţi Ani Râmnicului şi locuitorilor săi!

La ședința festivă a Consiliului Local au participat și delegațiile străine formate din:
Delegaţia oraşului Krusevac – Serbia
- Dna Vesna Lazarevic – viceprimar
- Dl Predrag Milenkovic – consilier al Primarului pentru Sport şi Tineret
- Dl Predrag Vukicevic – Manager General al Camerei Regionale de Comerţ
Delegaţia oraşului Kromeriz – Cehia
- Dl Pavel Motyčka – viceprimar
- Dl Karel Holík – consilier
- Dl Karel Smíšek – consilier
- Dl Jiří Kašík – consilier
Au susținut scurte alocuțiuni primarul Râmnicului Mircia Gutău, ministrul Acsinte Gaspar, pr. Ştefan Zară, care a prezentat mesajul ÎPS Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, precum și Vesna Lazarevic viceprimarul orașului înfrățit Krusevac

Procesiunea Solemnă și Parada festivă cu ocazia sărbătoririi Zilei Imnului Național al României

Primarul Mircia Gutău a prezentat râmnicenilor lotul echipei de handbal feminin HCM Râmnicu Vâlcea pentru sezonul competiţional 2017 – 2018.

Concerte, spectacol de artificii, pe Splaiul Independenței, ocazionate de sărbătorirea Zilei Imnului Național

Duminică , 30 iulie a.c., in ultima zi a manifestărilor dedicate Zilei Imnului Național, aproximativ 20.000 de spectatori au urmărit pe Splaiul Independenței un deosebit spectacol pop-rock cu: DJ Jungle, Compact, Alex Velea, Antonia, 3 Sud-Est.
Așadar, râmnicenii au sărbătorit așa cum se cuvine Ziua Imnului Național al României!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.