Meta
Realitatea Vâlceană

Raport de activitate al deputatului Cristian Buican în sesiunea parlamentară februarie-iunie 2017

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a fost în prima sesiune parlamentară a mandatului 2016-2020, cel mai activ deputat vâlcean şi cel mai harnic preşedinte al unei comisii parlamentare din Camera Deputaţilor.

În aceasta sesiune parlamentară, deputatul Cristian Buican a luat cuvântul de 12 ori de la tribuna Parlamentului, a fost iniţiatorul a 14 propuneri legislative, a depus 9 întrebari şi interpelări, a fost semnatarul unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului şi a iniţiat o serie de amendamente la propuneri legislative aflate în dezbatere la diferite comisii. Printre cele mai importante propuneri legislative semnate de către parlamentarul liberal vâlcean se numără propunerea de alegere în două tururi de scrutin a primarilor, neimpozitarea tuturor pensiilor, interzicerea exportului de lemne de foc în vederea scăderii preţului pentru consumatorii din România sau pierderea dreptului la venitul minim garantat pentru persoanele apte de muncă care refuză un loc de muncă. Întrebările şi interpelările depuse de către deputatul Cristian Buican au avut ca subiect probleme cu care se confruntă judeţul Vâlcea. Astfel, parlamentarul liberal i-a luat la rost pe miniştrii PSD în privinţa autostrăzii Sibiu-Piteşti, a asfaltării DN7D, a modernizării drumurilor naţionale din judeţul Vâlcea, a alocărilor de fonduri pentru localităţile cu proiecte la Fondul de Mediu sau alocări de fonduri pentru remedierea efectelor calamităţilor, dar şi solicitări de introducere a reţelei de gaze la Budeşti şi de dotare cu un aparat RMN a Spitalului Judeţean Vâlcea. De asemenea, deputatul Cristian Buican a fost unul dintre iniţiatorii amendamentului prin care persoanele din Râmnicu-Vâlcea se pot pensiona anticipat cu 2 ani, fără penalizare.

În calitatea de preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor, parlamentarul Cristian Buican a reuşit să eficientizeze lucrările comisiei. În cadrul şedinţelor săptămânale au fost discutate 163 de avize şi rapoarte asupra proiectelor de legi şi propunerilor legislative cu care a fost sesizată Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, reuşind astfel să aducă la zi activitatea comisiei. La preluarea mandatului de preşedinte al Comisiei, deputatul Cristian Buican a constat că existau proiecte de legi chiar şi din anul 2010, care aşteptau să fie dezbătute şi votate. Prin seriozitate, transparenţă, respectarea strictă a termenelor procedurale şi implicare, deputatul Cristian Buican a reuşit să aducă la zi activitatea Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Acest mod de lucru a fost evaluat pozitiv inclusiv de forurile de conducere ale Camerei Deputaţilor, care au apreciat în mod deosebit transparenţa de care dă dovadă Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, toate şedinţele fiind publice, transmise live pe internet, pentru rigurozitatea privind respectarea termenelor şi procedurilor, dar şi pentru activitatea intensă din fiecare săptămână.