Meta
Realitatea Vâlceană

RAZII IPJ: 134 PERMISE de conducere REȚINUTE pentru viteză și alcool la volan! 50 CERTIFICATE de ÎNMATRICULARE retrase pentru DEFECȚIUNI TEHNICE

ACȚIUNI AMPLE PE LINIE RUTIERĂ, ÎN JUDEȚUL VÂLCEA

Polițiștii din Vâlcea au desfășurat mai multe acțiuni pe linie rutieră pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel, în perioada 15-21 noiembrie a.c., polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave pe drumurile naționale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, din județul Vâlcea.

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 996 sancțiuni contravenționale, dintre care 899 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 97 sanțiuni au fost aplicate pentru alte acte normative.

Totodată, 134 permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre acestea 61 pentru depășirea limitei legale de viteză, 16 pentru consumul de alcool la volan, 41 pentru depășire neregulamentară, iar restul pentru alte abateri.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale polițiștii au retras 50 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier, majoritatea dintre acestea pentru depistarea conducătorilor auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice la volan și pentru aceia care au depășit limita legală de viteză.

Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculul și să respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau de trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere, dar și cel al depășirilor neregulamentare și conducerii influența alcoolului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.