Meta
Realitatea Vâlceană

REȚELELE de TERMOFICARE URBANĂ, la nivelul municipiului RÂMNICU VÂLCEA, vor fi REABILITATE cu FONDURI EUROPENE!

Marți, 31 iulie 2018, președintele CJ, Constantin Rădulescu: “AM SEMNAT CONTRACTUL!”

Consiliul Județean Vâlcea demarează cel de-al nouălea proiect european, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 7 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectivului Specific (OS) 7.1. Creşterea eficienţei energetice în sistemele centralizate de transport şi distribuţie a energiei termice în oraşele selectate, în scopul asigurării confortului necesar populației municipiului, oferind servicii de calitate la costuri suportabile și conformării la cerințele de mediu asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.
Marți, 31.07.2018, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, a avut loc semnarea, de către doamna Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene și domnul Constantin Rădulescu, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, a contractului de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – Etapa II”.
Proiectul are o valoare totală de 81.718.607 lei (peste 817 miliarde lei vechi, cca. 18 milioane euro) și prevede reabilitarea a 3.250 m rețea primară, de transport a agentului termic de la CET Govora la punctele termice din oraș, și a 10.033 m rețea secundară, de distribuție de la punctele termice către case și blocurile de locuințe.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.