Meta
Realitatea Vâlceană

Realitatea Valceana vă recomandă „Aleph”, un nou bestseller internaţional de Paulo Coelho

Cărţile lui au fost traduse în 67 de limbi şi publicate în peste 150 de ţări.

Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară. Deşi profund ataşat de Brazilia natală (îşi scrie operele la calculator, în faţa oceanului, în vila de la Copacabana). Cărţile sale dezvoltă drame universale, valabile oriunde şi pentru oricine, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Cărţile lui Paulo Coelho, editate în 150 de ţări şi traduse în peste 50 de limbi, s-au vândut în zeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO în cadrul prograrnului Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale, co-director al Centrului Shimon Peres pentru pace. Distins cu numeroase şi importante premii, medalii şi ordine, printre care cel de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare din Franţa (martie 2000). Este fondator al Institutului Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor şi bătrânilor din păturile defavorizate ale societăţii braziliene.

În „Aleph”, cel mai personal roman al său, Paulo Coelho invită cititorii într-o curajoasă şi insolită călătorie către descoperirea de sine . La fel ca protagonistul celebrului său roman, “Alchimistul”, Paulo trece printr-o profundă criză sufletească. Pentru a afla o cale spre renaştere şi îmbogăţire spirituală, el hotăreşte să aleagă un nou început călătorind, cunoscând oameni şi descoperind locuri. Paulo Coelho trece printr-o profoundă criza sufleteasca: se simte singur, iar dezvoltarea sa launtrica pare sa se fi oprit. Îsi spune însa ca, daca asculta de sfatul maestrului sau – sa mearga într-un loc spre care inima lui tânjeste –, poate va gasi raspunsul si calea de urmat.

După ce călătoreşte în mai multe ţări, se opreşte în Rusia şi hotărăşte să parcurgă cu Transsiberianul distanţa uriaşă de 9288 de kilometri, în compania unui maestru taoist, a editorului său rus şi a unei tinere turcoaice fermecătoare, Hilal…

Încă de la început această călătorie se transformă într-o căutare spirituală.

Coelho şi Hilal [şi dau seama că destinele lor s-au întâlnit în altă viaţa, în alt loc. Uitându-se în ochii verzi ai lui Hilal, scriitorului i se revelează Alephul, locul şi clipa în care li s-au întretăiat destinele. În acel moment Coelho se redescoperă pe sine.

Cu acest nou roman, celebrul autor aduce un omagiu miracolelor şi comorilor spirituale care înfrumuseţează viaţa. Într-un loc în afara spaţiului şi timpului, el aspiră la dragostea perfectă şi parcurge căile complicate ale sufletului.

Învăţăm din trecut, dar nu suntem consecinţa lui. Am suferit în trecut, am iubit în trecut, am plâns şi-am râs în trecut, dar asta nu ne ajută cu nimic în prezent.

Prezentul are provocările lui, partea lui bună şi partea lui rea. Nu putem nici să acuzăm, nici să elogiem trecutul pentru ceea ce ni se întâmplă azi. Fiecare noua experienţa în dragoste nu are nimic de-a face cu experienţele trecute, este întotdeanuna inedita.“

În acest periplu, menit să-i aducă energía şi pasiunea pierdute, Paulo poposeşte mai întâi în Africa, apoi în Europa, ajungând în Asia cu Transsiberianul. Întâlnirea cu Hilal este însă cu totul neaşteptată. Tânăra violonistă este, de fapt, femeia pe care, cu cinci veacuri în urmă, a iubit-o, dar a trădat-o printr-un gest de laşitate ce îi întunecă existenţa prezentă şi îl împiedică să fie fericit. Alături de ea, Paulo va începe o călătorie mistică în spaţiu şi timp, găsind calea către dragoste şi iertare şi curajul de a depăşi încercările inevitabile ale vieţii.

Pentru a găsi o cale spre renaştere şi îmbogăţire spirituală, hotărăşte să aleagă un nou început, calătorind, cunoscând oameni şi descoperind locuri.

Întâlnirea cu Hilal este însa cu totul neaşteptată. Tânara violinistă este de fapt femeia pe care, cu cinci veacuri în urma, a iubit-o, dar a tradat-o, gest care îi întunecă existenţa şi îl împiedică să fie fericit.

Alături de ea, Paulo va începe o călătorie mistică în spaţiu şi timp, descoperind calea către dragoste, către iertare şi către curajul de a depăşi încercările inevitabile ale vieţii.
Aleph ne îndeamnă să ne privim cu alţi ochi trecerea noastră prin această lume: am ajuns acolo unde vrem să fim? Facem într-adevar ce ne dorim?

Schimbă-ţi viata! Rescrie-ţi destinul! Unele cărţi se citesc. Aleph se trăieşte.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.