Meta
Realitatea Vâlceană

Remedierea problemelor alimentării cu energie electrică din județ, dezbătută în ședința extraordinară a Comitetului pentru Situații de Urgență

În luna decembrie a anului trecut, județul Vâlcea a fost afectat de căderi masive de zăpadă, ceea ce a creat probleme, îndeosebi pe linia alimentării cu energie electrică. Au existat o serie de disfuncționalități la remedierea defecțiunilor de la rețelele electrice, care au generat întreruperi de energie electrică, pe durate mari de timp, de 3-4 zile, atât pentru consumatorii colectivi cât și pentru cei casnici.
La data respectivă ediliii localităților au semnalat o serie de probleme în activitatea CEZ Distribuție Oltenia, în județul nostru, pornind de la situații în care nu prelua nimeni apelurile în call-center-ul societății, continuând cu numărul scăzut de echipaje de intervenție, precum și pe alocuri cu intervenția greoaie a persoanelor deplasate la evenimente, ceea ce a creat evidente nemulțumiri în rândul populației județului.


“Din acest motiv am convocat miercuri, 9 ianuarie 2019, începând cu ora 15.00, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, tema centrală fiind aceea a modului de intervenție al operatorului de distribuție a energiei electrice în județul Vâlcea, respectiv Distribuție Oltenia SA, pentru remedierea avariilor colective înregistrate în rețelele de joasă,medie și înaltă tensiune. Au fost prezenți și au oferit explicații în cadrul CJSU,domnul Ion Dobrescu-președinte al Directoratului Distribuție Oltenia și domnul Constantin Stoian-șef serviciu Managementul Activelor și Dezvoltare în cadrul CEZ Distribuție Oltenia. Doresc să le mulțumesc ,atât reprezentanților presei prezenți la activitate, cât și primarilor din localitățile Bărbătești,Vaideeni și Perișani, respectiv domnul Constantin Banacu, Daniel Băluță Achim și Ion Sandu, pentru intervențiile pertinente și problemele semnalate,pe linia alimentării cu energie electrică a localităților pe care le conduc.
Totodată, am solicitat conducerii CEZ Distribuție Oltenia ca, în perioada următoare, să remedieze toate deficiențele prezentate și constatate, în așa fel încât să nu se mai repete situația de la finele anului trecut”, a declarat prefectul Florian Marin.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.