Meta
Realitatea Vâlceană

Remedii cu ceapă verde

Ceapa verde este un ajutor de nădeje în numeroase afecţiuni:

Sursă de vitamina C

Ceapa verde este bogată în vitamina C, potasiu, calciu, fosfor şi fibre. Vitamina C este un antioxidant care protejează celulele şi ajută ţesuturile să crească sănătoase. Potasiul din ceapa verde controlează presiunea sângelui iar calciul şi fosforul menţin oasele sănătoase.

Apă organismul

Pigmenţii care se găsesc în ceapa verde actionează ca nişte antioxidanţi. Ei apără organismul de  afecţiuni cronice, inclusiv astm, alergii, boli de inimă, diabet şi cancer. Când se consumă ceapa  verde, se înlătură rădăcinile fibroase. Acestea nu sunt comestibile.

Tratează problemele dermatologice

Ceapa verde tratează afecţiunile dermatologice, mai ales atunci când, în salate, este combinată cu ţelină şi mărar. Specialiştii recomandă o cură de ceapă verde, de cel puţin 15 zile, în cazul afecţiunilor dermatologice, care apar în perioada adolescenţei (acneea juvenilă). Leguma are un efect depurativ şi curăţă tenul dacă este consumată zilnic.

Are proprietăţi anticancerigene

Ceapa este un aliment cu proprietăţi anticancerigene, proprietăţi care se datorează produşilor sulfuraţi din compoziţie. Consumul regulat de ceapa scade riscul apariţiei cancerului de prostată la bărbaţi, cu mult peste 50%, iar fumătorii care consumă zilnic ceapă sunt mai puţin expuşi cancerului pulmonar.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.