Meta
Realitatea Vâlceană

RMN-ul intră în teste, iar după 15 iunie se vor face primele programări! Continuă dotarea Spitalului Județean de Urgențe!

Joi, 23 mai 2019, ora 13.00, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a primarului Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a vicepreşedintelui Adrian Buşu şi a celor doi viceprimari ai Râmnicului, Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea, managerul Dan Ponoran și directorul medical Radu Bododea, dar specialişti din cadrul unităţii sanitare, a fost pus în funcţiune aparatul de rezonanţă magnetico-nucleară (RMN) achiziţionat de Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Începând de luni, 27 mai 2019, aparatura va intra în teste, care vor dura două sau trei săptămâni, după care va deveni funcţională pentru toţi cei care vor să beneficieze de investigaţii imagistice, în scopul diagnosticării unor afecţiuni.

Sunt foarte bucuros că am reuşit să ne ţinem de promisiune şi că, de astăzi, RMN-ul Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea este funcţional. În scurt timp, vâlcenii care au nevoie de aceste investigaţii medicale le pot face aici şi la costuri mai mici decât la orice clinică privată care oferă astfel de servicii, iar pentru acest lucru le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui obiectiv. Mă bazez pe ei şi în continuare, fiindcă dotarea cu aparatură medicală a unităţilor sanitare din întreg judeţul Vâlcea continuă. Ne-am propus să oferim vâlcenilor condiţii de nivel european în unităţile sanitare din judeţ şi lucrăm la realizarea acestui deziderat, bazându-ne pe sprijinul Ministerului Sănătăţii, care finanţează tehnica medicală, al primarului Mircia Gutău, care va amenaja spaţiile din curtea Spitalului, dar şi al cadrelor medicale care îşi defăşoară activitatea aici. Cu Voia Lui Dumnezeu şi cu ajutorul oamenilor, într-un viitor apropiat, vâlcenii vor avea în spitalele noastre condiţiile oferite de clinicile de top”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliul Județean Vâlcea.
Așadar, începând de luni, 27 mai 2019, aparatul RMN va fi pus în funcțiune, însă în primele săptămâni vor beneficia de investigații doar pacienții internați, ulterior, după semnarea contractului cu CAS Vâlcea (după 15 iunie 2019), se vor face primele programări și pentru vâlcenii care nu sunt internați. De asemenea, și persoanele neasigurate la CAS pot face RMN, dar contra cost.
Tot cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că Ministerul Sănătății a mai alocat pentru SJU Vâlcea încă 108 miliarde lei, bani ce vor fi investiți tot în aparatură medicală (mamograf și alte dispozitive medicale moderne) pentru dotarea spitalului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.