Meta
Realitatea Vâlceană

RMN-ul, transportat cu macaraua la Spitalul Județean, recepționat de administrația locală și de ministrul Sănătății

RMN-ul va fi operațional în 30 de zile. Primii care vor beneficia de investigații imagistice sunt pacienții Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Ulterior, vor avea acces gratuit, cu bilet de trimitere de la medic, toți vâlcenii asigurați la CAS.

Miercuri, 27 martie 2019, Sorina Pintea, a fost prezentă la Râmnicu Vâlcea într-o vizită-fulger, ocazie cu care a inaugurat noul aparat RMN de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

Președintele CJ, Constantin Rădulescu: “Așa cum am promis, avem un RMN nou-nouț”!
“Este o zi istorică pentru județul nostru. A venit ceea ce am promis, un RMN nou nouț. Avem plăcerea și bucuria să o avem alături de noi pe doamna Pintea, ministrul Sănătății, un prieten al Județului Vâlcea. Este un om care se ține de cuvânt. Așa cum vedeți, avem un spital modern, pus la punct, vom semna contractul pentru ambulatoriul de specialitate și vom intra în reabilitare. Am fost ieri la Ministerul Dezvoltării și am solicitat deschiderea axelor pentru unitate de primiri urgențe pentru că știți că se pot finanța și noi suntem gata cu proiectul! Trebuie să vă mulțumesc pentru toate investițiile din SJU, avem aparatură de imagistică de ultimă generație, dar și noi, Consiliul Județean Vâlcea, am pus umărul și suntem într-o clădire finanțată de noi, dar am și cumpărat aparatură”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: “La Vâlcea vom completa investițiile cu noi aparate, inclusiv un mamograf!”
“Domnul președinte mă sună aproape zilnic atunci când are de rezolvat o problemă pentru spital. Apreciez în mod deosebit acest aspect pentru că înseamnă că îi pasă. Am venit cu mare drag aici pentru a discuta cu președintele Consiliului Județean și cu primarul municipiului Râmnicu Vâlcea despre investițiile pe care le vom face în spitalele vâlcene. Bugetul Ministerului Sănătății este unul istoric. Aici vom completa cu noi aparate, inclusiv un mamograf. Am venit și pentru că aici a fost un incident mai ciudat, incident pe care nu-l dorim niciodată. Facem eforturi pentru a face bine și totuși se mai întâmplă anumite lucruri. De asemenea, vom discuta despre ceea ce înseamnă calitatea actului medical, care nu e neapărat ceea ce face medicul punctual pentru tine, ci ceea ce face întreaga echipă, modul în care abordezi pacientul, modul în care abordezi problema fiecăruia. În mod normal, noi nu tratăm boli, noi tratăm pacienţi şi atunci cred că a devenit responsabilitatea mea, în calitate de ministru, dar şi în calitate de mamă, de a veni mai des şi de a fi zid, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, împotriva lucrurilor neplăcute care se întâmplă. Până la urmă, noi ne facem datoria – autoritatea centrală, autoritatea locală, managementul -, dar vrem feedback. Vrem să vedem pacienţi mulţumiţi. Vreau să merg prin țară mai des, inclusiv la Vâlcea”, a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Primarul Mircia Gutău: “Am avut încredere în medicii vâlceni! Soția mea s-a operat săptămâna trecută aici și este foarte bine, deși toți mă sfătuiau să mergem în străinătate”.
“Suntem toți trei din partide diferite, oltean, ardeleancă și eu bucovinean, din zone diferite ale țării, dar iată că putem coabita și putem face lucruri deosebite când ne unim forțele. Vreau să vă spun că soția mea s-a operat săptămâna trecută aici și este foarte bine, deși toți mă sfătuiau să mergem în străinătate. În viitorul apropiat vrem să preluăm în administrare pământul din zona spitalului pentru că doar așa putem interveni, să facem investiții și să modernizăm zona așa cum trebuie. Vrem să facem o parcare supraetajată în spate, iar în față să amenajăm un părculeț cu flori și tot ce trebuie pentru pacienți și aparținători”, a declarat primarul Mircia Gutău.

Așa cum am mai precizat, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a promis noi investiții guvernamentale în domeniul medical. RMN-ul, în valoare de un milion de euro, ajuns la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, a fost transportat de o macara de mare tonaj, având în vedere că acest aparat cântărește peste șase tone!
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.