Meta
Realitatea Vâlceană

SANCȚIONAT CONTRAVENȚIONAL pentru că A ABANDONAT un CĂȚEL

UPDATE ora 23:20

• În sac au fost doi căței!
• Pe lângă sancționarea contravențională s-a solicitat și cercetarea penală.. referitoare la despărțirea puilor de mamă.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea s-au sesizat cu privire la faptul că, o persoană din localitatea Bujoreni ar fi abandonat pe un drum din comuna Bujoreni, județul Vâlcea, un pui de câine într-un sac de rafie, în vârstă de aproximativ 2 luni.

În urma verificărilor efectuate, persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional conform art. 26, alin 1, lit b, raportat la art. 6, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 205/2004 (R) privind protecția animalelor, cu suma de 5.000 de lei.

Exemplarul canin a fost preluat de o fundație de protecția animalelor de pe raza județului Vâlcea.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc tuturor proprietarilor de animale că abandonarea acestora constituie contravenție conform art. 26, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004 (R), privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei.

Totodată, reamintim obligațiile tuturor deținătorilor de câini:

Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie conform art 13^3, aliniatul 5 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.