Meta
Realitatea Vâlceană

SCM Râmnicu Vâlcea, debut cu VICTORIE în grupele EHF European League!

SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus duminică, 8 ianuarie 2023, pe teren propriu, împotriva formației maghiare Praktiker-VAC, scor 40-30 (21-18), în prima etapă a Grupei D din EHF European League, a doua competiție europeană intercluburi ca importanță din handbalul feminin!

În această partidă SCM Râmnicu Vâlcea a condus și cu 13 goluri pe tabelă, însă pe final a redus motoarele, iar VAC a mai recuperat trei goluri.
Principalele marcatoare ale partidei au fost Elghaoui 9 goluri, Glibko 9, pentru gazde, respectiv Kuczora 10, pentru Vac.

În acest sezon, formațiile românești au învins de mai multe ori reprezentativele țării vecine. În Liga Campionilor, Rapid a trecut de Gyor, echipă care domină handbalul de ani buni, cu 30-27, după 30-32 în tur, iar CSM București a învins în dublă-manșă pe Ferencvaros, cu 30-24 și 33-29.

În Grupa D, alături de Vâlcea și Praktiker-VAC, mai fac parte nemțoaicele de la Thuringer și franțuzoaicele de la Paris 92. Duelul dintre Thuringer și Paris 92 s-a încheiat cu victoria primelor, în Germania, scor 28-24.
În partida următoare, programată duminică, 15 ianuarie 2023, Râmnicu Vâlcea va juca în Franța, contra celor de la Paris 92.

Update 22 ianuarie 2023
SCM Rm Vâlcea a pierdut cu Thuringer în EHF European League

SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă de formaţia germană Thuringer HC, cu scorul de 38-31 (19-16),la Nordhausen, într-o partidă din Grupa D a competiţiei feminine de handbal EHF European League. SCM a pierdut al doilea meci consecutiv în deplasare, după un debut cu dreptul pe teren propriu.

Victoria cu SCM Rm Vâlcea o menține pe Thuringer pe primul loc al clasamentului, cu cele mai mari șanse de calificare. La egalitate de puncte, 2, sunt celelalte trei formații ale grupei și totul se joacă până la final.
Pe 4 februarie, SCM Râmnicu Vâlcea va juca revanşa cu Thuringer HC, în Sala Sporturilor ”Traian”.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.