Meta
Realitatea Vâlceană

Şcoala de orientare turistică şi alpinism, la a V-a ediţie, organizată de DJTS Vâlcea

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, în parteneriat cu Clubul de Turism şi Ecologie Buila Vânturariţa, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute a V- a ediţie a cursului „Scoala de orientare turistică şi alpinism”.
Astfel, 30 de tineri din Vâlcea au participat la un curs de alpinism, îmbunătăţindu-şi cunoştinţele de orientare turistică şi învăţând despre tehnicile de supravieţuire.
În urma participării la curs, tinerii au dobândit diverse abilităţi ce îi vor ajuta pe parcursul vieţii. Cum se foloseşti busola, cum citeşti corect harta, cum îţi construieşti un adăpost, cum să faci foc fără chibrit sau brichetă şi acordarea corectă a primului ajutor în situaţii extreme au fost întrebări la care tinerii au învăţat să răspundă în urma celor trei zile petrecute la Centrul de agrement Cozia, prin probe teoretice şi practice.
Participanţii s-au declarat încântaţi de implicarea lor în acest proiect care le-a îndeplinit aşteptările, concluzionând că astfel de cunoştinţe sunt benefice pentru viaţa de zi cu zi.
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea va sprijini pe viitor astfel de acţiuni, menite să pregătească tinerii pentru orice tip de situaţie.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.