Meta
Realitatea Vâlceană

Sebastian Fârtat rămâne prefectul județului Vâlcea. Cine va fi subprefect?

Alianța PNL-USR*PLUS-UDMR a ajuns la un acord privind împărţirea funcţiilor de prefect şi subprefect însă, ca şi în cazul împărţirii ministerelor, liberalii au ieşit în pierdere, partenerii de coaliţie obţinând cele mai importante prefecturi: Bucureşti pentru USRPLUS şi Cluj pentru UDMR.

Cele mai multe prefecturi din Oltenia revin PNL, care vor menţine prefecţii de Olt, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi. În schimb, în Vâlcea, judeţul de baştină al premierului Florin Cîţu, va fi un reprezentant al USRPLUS, pentru funcția de subprefect?!

La negocieri, prima opţiune a PNL a fost Sibiu.

UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare şi Covasna – 5 prefecturi

USR -PLUS: Bucureşti, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiş, Bacău, Maramureş, Suceava, Argeş, Galaţi, Brăila, Gorj, Ialomiţa (USR) – 14 prefecturi

PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistriţa, Alba, Braşov, Mureş, Hunedoara, Caraş Severin, Bihor, Călăraşi, Olt, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Vrancea, Iaşi, Neamţ, Vâlcea şi Botoşani.

Potrivit G4Media.ro, s-au stabilit de asemenea şi funcţiile de subprefecţi. În judeţele în care Alianţa USR-PLUS nu a obţinut mandate de prefecţi, va avea câte o poziţie de subprefect. La Bucureşti, unde sunt 3 subprefecţi, 2 vor fi ai PNL şi unul al UDMR. În judeţele în care are UDMR prefect, vor fi câte 1 subprefect pentru PNL şi unul pentru USR PLUS.

Așa cum știți, actualul subprefect al județului Vâlcea este Carmen Popescu, cu o vastă experiență la Prefectură. Și bineînțeles nu trebuie omisă nici Aurora Gherghina , cel mai longeviv subprefect, care a rezistat multor schimbări (2012-2020). Potrivit anumitor surse, se vehiculează niște variante din tabăra USRPLUS, însă deocamdată nu s-a stabilit oficial cine. Vă vom ține la curent.

UPDATE 4 martie 2021
Prefectul Sebastian Fârtat, reconfirmat în funcție. Robert Achim, noul subprefect

Prefectul Sebastian Fârtat a fost reconfirmat în funcție, după depunerea jurământului. Tot în cadrul ceremoniei, Robert Vasile Achim, membru USR PLUS, a fost învestit în funcția de subprefect al județului Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.