Meta
Realitatea Vâlceană

Senatorul Bulacu o a interpelat-o ministrul Rovana Plumb despre absorbţia fondurilor europene

Senatorul Romulus Bulacu este convins – şi pe bună dreptate, că una din cele mai mari probleme ale României o reprezintă absorbţia fondurilor europene.

O ultimă întrebare a acestuia este adresată Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, direct ministrului Rovana Plumb, care a avut tangenţă cu judeţul Vâlcea, fiind parlamentar ales pe listele PSD.
„Pentru perioada 2014-2020, putem remarca un start lent în implementarea proiectelor, datorat inclusiv neacreditării programelor operaţionale şi a structurilor de gestionare a acestor programe. Până în momentul de faţă, avem 0% absorbţie a fondurilor europene pentru cele 23 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziţie. Rata de contractare este una foarte redusa, probabil şi din cauza birocraţiei excesive, în România media acesteia fiind de 5%. Absorbţia este insignifiantă şi prezintă un mare risc de dezangajare bugetară a fondurilor alocate programelor operaţionale”, semnalează parlamentarul vâlcean în întrebarea adresată ministrului delegat Rovana Plumb.
Pe cale de consecinţă, senatorul Bulacu îi solicită ministrului să-i comunice: „Care este nivelul minim estimat privind absorbţia fondurilor europene pe care le gestionaţi, pentru anul 2017? Care este strategia Ministerului pentru a stimula atragerea de fonduri pentru unităţile administrativ teritoriale şi alte persoane juridice sau fizice interesate? Care este calendarul de acreditare a structurilor implicate în managementul şi controlul gestionării fondurilor nerambursabile externe la nivel naţional?”.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.