Meta
Realitatea Vâlceană

Siguranța la volan! Recomandările polițiștilor cu ocazia încheierii minivacanței

La sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia încheierii minivacanței din perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea sunt prezenți pe principalele drumuri naționale și județene pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și prevenirea accidentelor de circulație.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, să evite viteza excesivă și să nu conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că autovehiculul dumneavoastră este în stare de funcționare corespunzătoare.

Mențineți o distanță suficient de mare față de vehiculul din față pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Atașați-vă centura de siguranță și nu uitați triunghiurile reflectorizante, extinctorul și trusa medicală de prim ajutor!

Evitați utilizarea telefonul mobil în timpul conducerii, mai ales dacă nu aveți atașat dispozitivul “hands-free”.

În zonele cu trafic intens sau condiții meteo nefavorabile, circulați cu o viteză potrivită și evitați depășirile, mai ales atunci când se circulă în coloană.

De asemenea, în cazul în care sunteți implicat într-un accident rutier, sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul.

Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare.

Dacă sunt victime, așteptați sosirea echipajului de poliţie, a ambulanţei și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul.

Încercaţi să acordaţi primul ajutor victimei. În această situaţie, nu mutaţi mașina de pe carosabil!

Polițiștii vâlceni vă doresc o călătorie sigură și fără incidente!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.