Meta
Realitatea Vâlceană

Sistem de canalizare eficient la Căzăneşti, Copăcelu şi Goranu

Vineri, 28 februarie 2020, în cadrul conferinței de presă susținută alături de viceprimarii Eusebiu Vețeleanu și Carmen Preda, primarul Mircia Gutău a prezentat proiectele pe care administrația locală le are în desfășurare, iar un lucru important este faptul că s-a îndreptat o greșeală și acum cartierele Căzăneşti, Copăcelu şi Goranu au fost branşate la sistemul de canalizare al oraşului, iar locuitorii din acele zone pot în sfârșit să fie liniștiți.

„Vreau să fac un anunţ extraordinar de important pentru cetăţenii din Căzăneşti, Copăcelu şi Goranu! Aşa cum am promis, în sfârșit s-a dat drumul la sistemul de canalizare. Este un lucru pe care l-am aşteptat de foarte mult timp. A trebuit să tragem zi şi noapte să ne putem încadra în programul european, altfel eram expuşi să dăm banii înapoi.
Reamintesc faptul că sistemul de canalizare s-a început greşit, băgându-se canalizarea prima dată pe străzi şi abia apoi făcându-se canalul colector. În momentul în care am preluat mandatul, am stopat acest lucru şi am făcut canalul colector cu cele opt staţii de pompare, ulterior fiecare străduţă se poate branşa în canalul colector şi devine funcţional. Înainte au fost nişte incidente deoarece oamenii s-au branşat la sistemul care era făcut greşit, iar unora le-a ieşit mizeria în casă. Pentru cei de la Căzăneşti este un lucru extraordinar. Ştiţi că acolo era o fosă pe care trebuia să o golim cel târziu la două zile şi era un miros groaznic, însă acum toată zona respectivă este branşată la canalizarea oraşului Este un lucru extraordinar şi vreau să le mulţumesc celor de la Apavil pentru toată munca şi implicarea pentru că iată am reușit să facem cum trebuie proiectul sistemului de canalizare în aceste zone”, a declarat primarul Mircia Gutău. Așadar, canalul colector din Copăcelu, Căzănești și Goranu a fost finalizat. Cetățenii din aceste cartiere pot depune solicitări de branșare la rețeaua de canalizare menajeră, la societatea Apavil !
Pe plan politic, primarul Gutău și-a menținut declarațiile, va candida la alegerile locale din partea Partidului Ecologist Român (PER), pentru încă un mandat în municipiul Râmnicu Vâlcea.
„Aşa cum am spus în repetate rânduri, voi candida pe listele PER, nu vom face nicio alianţă. PER este partidul care mi-a întins o mână când celelalte partide politice făceau pe fetele mari. Cu PSD am avut o colaborare care a funcţionat bine, dar nu facem alianță. Nu ne-am gândit dacă vom avea candidat la preşedinţia CJ însă, clar vom avea însă liste de consilieri în fiecare localitate din județ şi în peste 60% din localităţi vom avea candidat la primar”, a explicat Mircia Gutău.
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.