Meta
Realitatea Vâlceană

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea are cel mai performant tomograf din Oltenia

Noul CT a fost pus în funcţiune, iar pacienţii care au nevoie să facă investigaţii imagistice performante nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze în alte judeţe ori să apeleze la serviciile unor clinici private, ci pot să facă cu încredere acest lucru la Vâlcea.

Tomograful achiziţionat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este cel mai performant computer-tomograf din zona Olteniei, fiind singurul cu 32 de slice-uri!

Luni, 18 ianuarie 2016, la ora 11.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a avut loc inaugurarea oficială noului computer tomograf, eveniment la care au participat managerul SJU, dr. Dan Ponoran, directorul medical, George Brânzan, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Gheorghe Păsat, dr. Valentina Vasilescu (un medic specialist renumit în interpretarea rezultatelor CT, după o muncă de-o viaţă din cadrul SJU) ş Cristian Predescu, reprezentantul firmei Siemens.

Achiziţia tomografului a fost făcută de către Consiliul Judeţean Vâlcea care a suportat jumătate din costul aparatului medical, restul sumei fiind alocat de către Ministerul Sănătăţii, iar la rândul său, Spitalul Judeţean de Urgenţă a obţinut toate avizele necesare punerii în funcţiune a computerului tomograf.

Managerul SJU, Dan Ponoran: După ce am dus o luptă grea cu birocraţia am reusit achiziţionarea acestui computer tomograf . Sperăm să fie într-un ceas bun!”

„În primul rând vreau să mulţumesc conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea pentru că ne-a ajutat prin asigurarea finanţării achiziţionării acestui computer tomograf care este extrem de necesar pentru noi. Am reuşit acest lucru după ce am dus, trebuie să recunosc, o luptă grea cu birocraţia, dar nu mai contează pentru că de astăzi înainte Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea are un computer tomograf performant. De asemenea vreau să mulţumesc şi fostei conduceri a Spitalului Judeţean pentru eforturile făcute pentru achizitionarea acestui CT. Noul tomograf a fost  dat în administrarea spitalului în toamna acestui an, dar procedurile de avizare a computerului s-au încheiat abia în această săptămână. Era nevoie de un astfel de aparat. Mă bucur că am reușit să avem cel mai performant tomograf din Oltenia. Sperăm să fie într-un ceas bun”, a afirmat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, dr. Dan Ponoran.

Preşedintele Gheorghe Păsat: “Consiliul Judeţean e alături de sănătatea vâlceană şi sprijină conducerea Spitalului în asigurarea unor condiţii cât mai bune tuturor pacienţilor!”

„Prin achiziţionarea tomografului am reuşit să rezolvăm o problemă importantă a Spitalului Judeţean. A durat ceva timp până să reuşim achiziţionarea acestui aparat medical dar, de acum înainte, pacienţii internaţi nu vor mai fi obligaţi să se deplaseze spre alte clinici pentru tomografii, ci vor putea beneficia, gratuit, de serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Consiliul Judeţean Vâlcea şi-a propus să fie alături de sănătatea vâlceană şi să sprijine conducerea Spitalului în asigurarea unor condiţii cât mai bune pacienţilor urmând ca pe viitor să avem în vedere socilitările medicilor pentru dotarea cu aparatură medicală performantă si a altor secţii ale Spitalului. De asemenea, nu trebuie să omit faptul că se află în plină desfăşurare lucrările la modernizarea Spitalului din Nord, urmând ca în perioada următoare să demarăm reabilitarea şi a celorlalte  clădiri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă. Există o listă de investiții necesare spitalului, aici fiind inclusă și achiziționarea unui RMN. Pentru că este nevoie. Ne zbatem și sperăm ca-n cel mai scurt timp să dotăm unitatea medicală și cu un RMN”, a precizat preşedintele al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat.

La momentul achiziţiei era cel mai performant tomograf din zona Olteniei, având 32 de slice-uri.O dată cu computerul tomograf s-a achiziţionat o imprimantă şi un injectomat cu două capete, toate acestea fiind detalii tehnice care vin în sprijinul spitalului prin reducerea de consumabile necesare utilizării computerului tomograf. Garanţia pentru tomograf este de 12 luni”, a declarat Cristian Predescu, reprezentantul firmei Siemens.

Asa cum am mai precizat, sursa de finanţare pentru achiziţionarea acestui computer-tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost asigurată din fondurile bugetului judeţului Vâlcea prin Consiliul Judeţean şi Ministerului Sănătăţii, în valoare de 650 mii lei de la fiecare instituţie, iar firma castigatoare a fost  “Asocierea S.C. Supermedical S.R.L – S.C. Siemens S.R.L.” cu o propunere financiară, care nu include TVA, în valoare de 1.045.312,50 lei.

Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.