Meta
Realitatea Vâlceană

Studiul privind alternativele de traseu pentru centura ocolitoare a Râmnicului, în analiza CTE, la CNAIR

Deputatul Dumitru Lovin a făcut demersuri la toate guvernele României din ultimii 4 ani pentru rezolvarea mai multor probleme importante pentru vâlceni şi viitorul judeţului nostru. Una dintre acestea se referă la construcţia centurii ocolitoare a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Este o investiţie pentru care regretatul Ion Cîlea a insistat foarte mult la Bucureşti, iar după moartea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, deputatul Dumitru Lovin încearcă să se asigure că această misiune este dusă la bun sfârşit. Serviciile de actualizare a studiului iniţial, inclusiv documentaţiile pentru avize, obţinerea acestora şi acordurile necesare, Proiectul Tehnic, D.T.A.C Detaliile de Execuţie şi Asistenţă Tehnică au fost scoase la licitaţie în prima parte a anului trecut, iar în octombrie 2019, când mulţi credeau că s-a renunţat la acest obiectiv, s-a semnat contractul cu SC Search Corporation SRL. Deputatul Dumitru Lovin continuă să monitorizeze întreaga situaţie, interesându-se periodic la Ministerul Transporturilor cum stau lucrurile.
„În această perioadă, trebuie să avem gata Proiectul Tehnic, inclusiv DTAC şi Detaliile de Execuţie. În această primăvară, trebuie, de asemenea, să se încheie actualizarea Studiului iniţial”, a precizat, pe acest subiect, parlamentarul vâlcean.

Deputatul Dumitru Lovin a reamintit că proiectul are ca scop realizarea unei variante de ocolire a municipiului Rm. Vâlcea pe partea estică a oraşului, cu desprindere din DN 7 (km. 170), în zona sudică, şi revenire în naţional la kilometrul 188, spre Bujoreni.
În prima săptămână din aprilie, când a primit cea mai recentă comunicare de la Ministerul Transporturilor, parlamentarului i s-a transmis că proiectul, finanţat din fonduri nerambursabile, prin POIM 2014-2020, a ajuns la Consiliul Tehnico Economic al CNAIR S.A., fiind în faza de avizare a Studiului privind Alternativele de traseu.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.