Meta
Realitatea Vâlceană

Subvenții de la AJOFM pentru angajatorii care încadrează absolvenți și persoane cu handicap

Angajatorii care încadrează în muncă pe durata nedeterminată, absolvenții promoției 2018 ai unor instituții de învățământ primesc 900 lei lunar, timp de 12 luni.
Angajatorii care încadrează în muncă pe durata nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc 900 lei lunar, pentru fiecare absolvent, pe o perioada de 18 luni.
În perioada celor 18 luni, cât timp angajatorii sunt obligați să mențină raporturile de muncă sau de serviciu, absolvenții pot urma o formă de pregatire profesională, organizată de către angajator, în condițiile legii.
Angajatorii care, după îndeplinirea celor 18 luni mențin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolvenții încadrați în condițiile de mai sus, primesc, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de muncă sau de serviciu, un ajutor financiar egal cu suma aferenta contribuțiilor asiguratorii pentru muncă. Ajutorul financiar poate fi acordat la cerere, pe o perioada de cel mult 2 ani.
Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, pentru fiecare elev şi student, pentru o perioadă de 60 zile.
Angajatorii care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, pot primi lunar, la cerere, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, un stimulent financiar în valoare de 1125 lei, pe o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani.
Informaţii suplimentare pe site-ul AJOFM Vâlcea: www.valcea.anofm.ro

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.