Meta
Realitatea Vâlceană

TAXIMETRIE ILEGALĂ: Permise reținute, sancțiuni contravenționale, atestate reținute și suspendări de utilizarea a autovehiculului

ACȚIUNE A POLIȚIEI PENTRU PREVENIREA TAXIMETRIEI ILEGALE

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, la data de 4 martie a.c., pentru verificarea legalității transportului de persoane în regim de taxi și pentru eliminarea pirateriei în domeniu, dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii au aplicat 126 de sancțiuni contravenționale, din care 23 în baza Legii 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi.

Au fost reținute 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost reținute 3 atestate taxi și s-au dispus 5 suspendări ale dreptului de utilizare al autovehiculului, pentru taximetrie ilegală.

Menționăm că persoanele care practică taximetria ilegală riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru 6 luni, precum și retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.