Meta
Realitatea Vâlceană

Teatru de vară la țară

În fiecare vară, o trupă formată din actori profesioniști traversează țara în lung și-n lat aducând magia teatrului în cele mai neașteptate locuri. Șurile și curțile sătenilor, grădinile și parcurile de vară devin pentru o seară săli de spectacol. Inițiat în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț, proiectul a fost prezent până acum în 49 de localități – sate, comune și orașe din România. S-au jucat, cu titlu gratuit, mai bine de 70 de spectacole pentru mii de spectatori care au văzut pentru prima dată chiar în sânul comunității lor piese de teatru clasice sau contemporane.

Județul Vâlcea s-a dovedit de-a lungul timpului o gazdă primitoare pentru proiectul nostru. Caravana „Cultură’n Șură” a mai fost prezentă până acum în curte la nea Miti din Titești precum și în grădina casei Dinulescu-Zimbru din Vaideeni. Prin intermediul EduCab și al partenerilor noștri locali, primăria și biblioteca din comună, aducem teatrul profesionist pentru prima dată în comuna Pietrari.

Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma și Florentina Năstase dau viață personajelor din celebra satiră comică „Doctor fără voie” de Molière în regia lui Victor Olăhuț. Spectacolul este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea: „În ce măsură haina îl face pe om? (sau, în cazul nostru – halatul pe medic?)” Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” ediția 2018.

“Vă așteptăm, așadar, joi, 11 iulie de la ora 21.30 la „Castel”, adică în curte la Jana lu’ Cîrstei din Pietrari, pentru a urmări împreună cu spectatorii din sat o comedie apreciată atât de publicul larg cât și de cel de specialitate. În timpul zilei, actorii trupei vor susține un atelier de teatru pentru copii, cu participarea gratuită”, a declarat bibliotecara Crina Popescu.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.