Meta
Realitatea Vâlceană

Teatrul Anton Pann, şi în acest an, la Festivalul Naţional de Teatru

Este o bucurie să vă anunţăm că şi în acest an Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea participă la Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care este în plină desfăşurare şi care se va încheia pe data de 1 noiembrie.
Printre cele 98 de reprezentaţii ale spectacolelor din program şi alte evenimente, precum expoziţii, conferinţe, dezbateri şi lansări de carte se numără şi reprezentaţia Teatrului Anton Pann. După vizionarea de către criticul Marina Constantinescu şi directorul artistic al festivalului, spectacolul Teatrului Anton Pann, „Femei/Bărbaţi” de Willy Russell, în regia lui Vlad Massaci, a fost selecţionat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia cu numărul 25. Sigur, ne amintim şi de spectacolul “Trilogia belgrădeană” în regia lui Cristi Juncu când în urmă cu un an, participînd la Festivalul Naţional de Teatru, a avut numeroase aprecieri, atât din parte publicului, cât şi din partea criticii de specialitate. Dintre cele 98 de reprezentaţiide pe scena Naţionalului Bucureştean, cu siguranţă se va remarca şi spectacolul Teatrului Anton Pann „Femei/Bărbaţi” de Willy Russell, în regia lui Vlad Massaci. Este un spectacol bine realizat care pune în valoare potenţialul actorilor. „Femei/Bărbaţi” spectacolul Teatrului Anton Pann va avea două reprezentaţii, vineri 30 octombrie, la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti, ora 17.00 şi ora 21.00.
Sperăm ca de fiecare dată, că cei care se vor afla la sfârşitul acestei săptămâni la Bucureşti, ne referim la vâlceni, vor merge măcar din curiozitate să vadă un spectacolul al Teatrului Anton Pann. Regia spectacolului este semnată de Vlad Massaci, iar scenografia de Andu Dumitrescu. Din distribuţie fac parte actorii: Mădălina Ciotea, Reka Szasz, Ana Şuşca, Iulia Antonie, Simona Arsu, Vlad Bîrzanu, Andrei Brădean, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula, Tavi Costin, Andrei Cătălin şi Vasile Marinoiu.
Piesa «Femei/ Bărbaţi» de Willy Russell, scrisă în 1978, arată povestea unor petreceri ale burlacilor înainte de a face pasul cel mare – căsătoria. Cum este şi tradiţia, fetele şi băieţii se adună în noaptea de dinaintea nunţii ca să petreacă pentru ultima oară. Ce nu ştiu însă nici unii, nici alţii, este că şi-au ales acelaşi loc, un club din Liverpool, unde Dave şi Linda, cei care urmează să meargă a doua zi la biserică pentru a se căsători, au hotărât să-şi celebreze ultima noapte de “libertate”. Linda îl va întâlni aici pe fostul ei prieten, Peter, acum solist al unei formaţii londoneze venită să cânte la club. Faptul că au ales acelaşi loc dă naştere la o serie de încurcături. Îndoielile de dinaintea nunţii îi fac să se întrebe, oare, e bine să fac pasul acesta? Cei care vor vedea spectacolul sigur vor găsi un răspuns.

Pentru bucuria că din nou Vâlcea, prin Teatrul Anton Pann, se aude şi se vede la nivel naţional la acest eveniment atât de important pentru lumea teatrală, întregii echipe a Teatrului Anton Pann ii dorim mult succes. Inedit şi în premieră, în acest an, Festivalul Naţional de Teatru se va putea vedea nu doar pe scenele bucureştene, ci şi în ţară şi în străinătate. Iată, putem spune ediţia cu numărul 25, o ediţie aniversară.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.