Meta
Realitatea Vâlceană

Transformarea domnului „Gică” în preşedintele Păsat

Pe cuvântul meu dacă preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Păsat, nu e o surpriză mare pentru mulţi dintre cei care îl ironizau până mai deunăzi cu apelativul „Gică”, de parcă li s-ar fi părut normal să se tragă de şireturi cu omul ăsta. Eu una, recunosc că am fost sceptică, nu mă aşteptam la mare lucru de la el. Nici nu-l cunoşteam prea bine, nu avusesem prilejul să aflu prea multe lucruri despre el. Bineînţeles, ştiam cine este, aveam o idee despre ceea ce făcuse până să ajungă în fruntea Consiliului Judeţean. Nu îmi făceam însă prea mari iluzii, mai ales că venea după un om care a marcat, orice s-ar zice, istoria administrativă şi politică a judeţului. Nu-mi ascund preţuirea pentru cel care a fost preşedintele Ion Cîlea, sunt convinsă că asemenea mie sunt mulţi dintre cei care l-au cunoscut. Indiferent de ce spun unii sau alţii, Cîlea a fost un preşedinte corect, echilibrat, care a muncit până la epuizare, aşa cum poate nimeni nu a mai făcut-o pentru Vâlcea. Nu m-aş fi gândit că va apărea cineva care să-i urmeze modelul. Într-un fel, Păsat asta face, continuă o muncă grea, dedicându-se interesului cetăţenilor acestui judeţ. Nu este laudă gratuită, mulţi dintre colegii mei au putut constata că liberalul îşi ia în serios rolul de preşedinte iar asta nu poate decât să ne bucure pe toţi. Ca să fie limpede, nu urmăresc nimic prin acest articol. Este doar o constatare de bun simţ. Chiar şi cei care-l ironizau acum câteva luni, şi-au schimbat percepţia. Iar aici mă refer inclusiv la adversarii politici, la pesedişti. Am auzit mulţi primari PSD vorbindu-l de bine, nu pentru că le-ar fi dat nu ştiu ce fonduri sau pentru a se da bine pe lângă el. Chiar primarul de la Vlădeşti, Sorin Ghiţă a avut cuvinte frumoase despre Păsat, apreciind că învaţă repede „meserie” şi este dedicat muncii sale de la Consiliul Judeţean.

Aş avea însă un sfat pentru Gheorghe Păsat. Să nu se lase târât în scandaluri politice, să nu lase deoparte interesul general pentru interesele politice. Are şansa unică de a demonstra că în judeţul ăsta bătut de soartă se poate face administraţie cu adevărat, fără partizanate, fără poliţe plătite, fără adversităţi politice inutile. Nu zice nimeni să nu urmezi strategia partidului, este normal să fie aşa. Ai ajuns preşedinte pe votul colegilor din partid, nu poţi după aceea să te suceşti şi să spui că nu, tu nu mai ţii cont de nimeni şi faci doar aşa cum te taie capul. Micile trocuri pot fi însă lăsate la o parte, se poate renunţa la răzbunări politicianiste ieftine. Măcar atât poate face domnul Păsat din onoranta funcţie pe care o deţine.

Îl asigur că dacă va munci ca până acum şi se va implica în aceeaşi măsură în găsirea de soluţii la problemelor judeţului, având grijă totodată să nu pună umărul la înrăutăţirea relaţiilor între partide şi primari, între primari şi cetăţeni dar şi între toţi aceştia şi instituţia Consiliului Judeţean, va avea numai de câştigat. Şi, de ce nu, va putea obţine, în cazul în care va dori acest lucru, un nou vot de la colegii săi pentru un mandat întreg de preşedinte. Nu de alta, dar, ştiţi cum se spune, nimic nu este bătut în cuie, nici în PNL, nici în altă parte.

Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.