Meta
Realitatea Vâlceană

Trei bărbați din Rm. Vâlcea, cercetați penal pentru “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”

ACȚIUNI PE LINIA ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea, efectuând controale la deținătorii legali de arme și muniții.

La data de 5 septembrie a.c., polițiștii au acționat în municipiu pentru verificarea modului în care deținătorii de arme și muniții respectă prevederile legale în domeniu.

Au fost constatate trei infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, în sensul că trei persoane din cele verificate ar fi purtat asupra lor armele neletale deținute, deşi aveau doar dreptul de deţinere a armei.

De asemenea, una din persoanele în cauză nu ar fi luat măsuri de asigurare a securităţii armei și muniției, acestea fiind găsite neasigurate pe masa din bucătăria locuinței.

Cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 58 de ani sunt cercetați penal pentru “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, iar unul dintre aceștia a fost și sancționat contravențional cu 2.000 de lei, fiind de asemenea dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deținere de arme și muniții.

S-au ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 arme neletale de autoapărare și 22 de cartușe.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.